Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrian lehtori Maija Rukajärvi-Saarela valittiin vuoden matemaattisten aineiden opettajaksi

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian lehtori Maija Rukajärvi-Saarela valittiin vuoden matemaattisten aineiden opettajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2012 klo 16:09
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Vuoden 2013 matemaattisten aineiden opettajaksi on valittu Maija Rukajärvi-Saarela Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n Porin syyskoulutuspäivillä 6.10.2012. Maija Rukajärvi-Saarela toimii Centria ammattikorkeakoulun tekniikan ja liiketalouden yksikön lehtorina. Hänet palkittiin 7 500 euron arvoisella stipendillä.

 

Rukajärvi-Saarela on toiminut vuodesta 2007 lähtien Centria ammattikorkeakoulun luonnontieteellisten aineiden opettajana. Hän on nykyisessä työssään sekä myös aiemmissa työtehtävissään antanut erittäin arvokkaan panoksen erityisesti kemian ja muiden matemaattisten aineiden opetuksen kehittämisessä. Hän on kehittänyt työssään uusia ja innovatiivisia opetusmenetelmiä, joilla on nuoria innostettu luonnontieteiden pariin. Oman työnsä ohessa hän on ollut luomassa yhteistyötä peruskoulujen, lukioiden ja korkeakoulujen matemaattisluonnontieteellisten opetuksen välillä. Hän on ennakkoluulottomasti antanut mahdollisuuden peruskoulujen ja lukioiden opettajille tulla aitoon laboratorioon tekemään kokeita oppilasryhmiensä kanssa. Lisäksi hän on järjestänyt opettajille koulutusta tutkivasta ja kokeellisesta oppimisesta ja opettamisesta.

 

Maija Rukajärvi-Saarela on myös opetustoimensa ohella johtanut useita vaativia kansainvälisiä projekteja, joissa tähdätään opetuksen laadun parantamiseen ja matemaattisten aineiden opettajien kansainväliseen verkostoitumiseen. Maija Rukajärvi-Saarela on toiminut vuosina 2006-2008 mm. Suomen koordinaattorina kansainvälisessä POPBL-projektissa, jonka tavoite oli motivaation kasvattaminen luonnontieteitä kohtaan. Saatujen tulosten innoittamana hän on ollut hakemassa ja saanut rahoituksen ESR:IIä kehittämisprojektiin Tutkimalla oppii TUKEMIA, joka käynnistyi 2010 alussa.

 

MAOL ry:n perusteluissa kerrotaan Rukajärvi-Saarelan olevan innovatiivinen, laajan ja monitahoisen sosiaalisen verkoston omaava, mielellään uutta kokeileva ja kehittävä opettaja, jolle on tärkeää saada opiskelija motivoitumaan luonnontieteiden ja tekniikan oppimisesta. Hänen pitkäaikainen ja monipuolinen kokemuksensa opettajana kaikilla asteilla peruskoulun alaluokilta yliopisto-opetukseen saakka antaa syvyyttä hänen toimintaansa. Maija Rukajärvi-Saarela on myös ansioitunut tutkija, joista todisteena useat tieteelliset julkaisut. Huomionarvoista on myös hänen työelämäosaamisen opettaminen yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.

 

Lisätietoja:

Kemian lehtori Maija Rukajärvi-Saarela, 044 7250329, maija.rukajarvi-saarela@centria.fi

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

 

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs