Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrian kansainvälisen virtuaaliluentosarjan käynnistää Bitcoin-virtuaalivaluutta

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian kansainvälisen virtuaaliluentosarjan käynnistää Bitcoin-virtuaalivaluutta

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2014 klo 09:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu aloittaa reaaliaikaisten virtuaaliluentojen yhteistyön yhdysvaltalaisen Lock Haven Universityn kanssa keskiviikkona 12.11. Luennon teemana on virtuaalivaluutta Bitcoin. Luentosarjaa on ollut Centriasta suunnittelemassa ja koordinoimassa liiketalouden yliopettaja, KTT Janne Peltoniemi ja Lock Haven Universitystä Dr. Cori Myers.

- Bitcoinista on kehittynyt internetissä laajalti käytetty valuutta, jolla voi nykyään ostaa lähes mitä tahansa. Bitcoinin kurssi on kuitenkin heilunut rajusti, mikä viittaa virtuaalivaluutassa vallitseviin korkeisiin arvostustasoriskeihin. Tällä hetkellä Bitcoin-rahavarannon arvo on noin 3,7 miljardia euroa, kertoo Janne Peltoniemi.

David FitzGerald Centriasta on yksi kolmesta virtuaaliluennon luennoitsijasta. – Bittivaluuttaan liittyy haasteita arvonmäärityksessä: kurssikehitys on ollut todella epästabiilia ja pari romahdustakin on nähty. Esimerkiksi Google listautui 85 dollarin osakkeenhinnalla, joka oli analyytikkojen mielestä oikea arvo. Muutaman viikon jälkeen osakkeen hinta oli moninkertaistunut, eli arvonmääritys ei ollut kohdillaan.

Toisin kuin viralliset valuutat, Bitcoinit eivät ole keskuspankin tai muunkaan keskitetyn tahon liikkeelle laskemia, vaan niiden olemassaolo perustuu Bitcoin-ohjelmaa ajavien tietokoneiden muodostamaan vertaisverkkoon internetissä. Bitcoinien arvo virallisiin valuuttoihin nähden määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella.

- Yksinkertaisimmallaan kuluttaja voi ottaa bittirahaa käyttöön ostamalla niitä euroilla. Kännykkään tai tietokoneeseen voi ladata ohjelman, joka toimii virtuaalisena lompakkona. Bitcoineja käytetään maksamisen lisäksi pienten lahjoitusten ja tippien vastaanottamiseen. Bitcoinit itsessään ovat myös sijoituskohde, selvittää Peltoniemi.

Centrian ja Lock Haven Universityn nyt käynnistyvä luentosarja tarjoaa tuhdin tietopaketin Bitcoin-maailmasta. Luennon avaa Lock Haven Universityn liiketalouden ohjelman dekaani Dr. Stephen Neun. David FitzGerald jatkaa teemalla Bitcoin kansainvälisenä virtuaalivaluuttana. Professori Robert Everett (LHU) päättää luentokokonaisuuden Bitcoinin ostovoimaan ja sääntelyyn. Tilaisuuden lopussa opiskelijoilla ja yleisöllä on mahdollisuus esittää luennoitsijoille kysymyksiä aiheesta.

- Reaaliaikainen luentoyhteistyö on pioneeriaskel, ja tarkoituksenamme on jatkaa yhteistyötä ensi keväänä liiketalouden yhteisten opintosisältöjen integroinnilla ja kehittää reaaliaikaisia luentoja edelleen eteenpäin myös opiskelijoiden interaktiivisten tehtäväsisältöjen kautta, Peltoniemi summaa.

Luento kestää yhden oppitunnin ja se on avoin kaikille halukkaille. Luento alkaa ke 12.11. klo 18.00. Paikkana on Centria-ammattikorkeakoulun pieni auditorio osoitteessa Talonpojankatu 2, Kokkola.

Media on tervetullut virtuaaliluennolle!


Lisätiedot:
yliopettaja Janne Peltoniemi, janne.peltoniemi@centria.fi, 040 808 5127
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkilä@centria.fi, 044 725 0086

 

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs