Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrian englanninkielisiin koulutuksiin hyvin hakijoita

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian englanninkielisiin koulutuksiin hyvin hakijoita

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 15:03
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Tammikuun lopussa päättyneessä yhteishaussa Centria-ammattikorkeakoulun englanninkieliseen koulutukseen haki 2639 opiskelijaksi pyrkivää. Ensisijaisia hakijoita oli 651. Hakijoiden kokonaismäärä pysyi edellisvuoden tasolla, mutta ensisijaisten hakijoiden määrä väheni hieman.

- Hakijoiden määrää todennäköisesti karsi nyt ensimmäistä kertaa käyttöön otettu 100 euron suuruinen hakemuksen käsittelymaksu. Maksu on otettu käyttöön kaikissa suomalaisissa korkeakouluissa, ja se on niille hakijoille, joiden pohjakoulutus on muun kuin EU- ja ETA-maiden tai Sveitsin koulutusjärjestelmän mukainen, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Centrialla oli haussa kuusi englanninkielistä koulutusohjelmaa: Kokkolassa tarjottavat Business Management-, Information Technology-, Environmental Chemistry and Technology sekä Nursing-koulutukset, Ylivieskassa tarjottava Industrial Management -koulutus ja Pietarsaaressa tarjottava International Business -koulutus. Aloituspaikkoja näissä on yhteensä 145, joten yhtä aloituspaikkaa kohti hakemuksia jätettiin 4,5.

Eniten hakijoita tuli Nigeriasta, 122 hakijaa, Kamerunista, 118 hakijaa, Nepalista, 109 hakijaa ja Vietnamista, 53 hakijaa. Suomalaisten osuus oli 6 prosenttia ensisijaisista hakijoista.

Yhteishaku ammattikorkeakoulujen suomenkielisiin koulutusohjelmiin on 16.3.–6.4.2016.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086
Hakijapalvelut, admissions@centria.fi, 040 808 6604

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs