Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrian ehdotus eteni finaaliin Kärjet-kilpailussa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian ehdotus eteni finaaliin Kärjet-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 16:39
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun ehdotus "Centrian digitaalisuutta edistävä palvelutoiminta" eteni finaaliin valtakunnallisessa Kärjet-kiilpailussa. Ehdotus lähetettiin Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen -sarjaan, johon ehdotuksia tuli yhteensä 12 kappaletta. Centrian lisäksi jatkoon pääsi kolme muuta ehdotusta.

Kilpailun tavoitteena on tuoda näkyväksi ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaa ja sen laatua, luoda tervettä, sisältöön perustuvaa ja yhteistä hyvää vahvistavaa kilpailua ammattikorkeakoulujen kesken sekä tuoda laajempaa vaikuttavuutta TKI-toiminnalle. Kilpailu toteutetaan vuosittain. Kilpailun järjestäjänä toimii ammattikorkeakoulujen TKI-johtajien verkosto ja Arenen TKI-valiokunta.

Valintaraati nimeää jokaisessa luokassa kolme parasta, jotka esittelevät hankkeet ammattikorkeakoulupäivillä osallistujille. Valintaraadissa ovat mukana Anne Kärki (SAMK), Terhi Laine (Diak), Eero Pekkarinen (LapinAMK), Timo Parkkola (Humak) ja elinkeinoelämän edustaja. Äänestys AMK-päivillä ratkaisee luokkien voittajat. Kärjet-palkinnot luovutetaan AMK-päivien yhteydessä 18.5.2016.

Kärjet-kilpailun finaaliin ovat yltäneet:

SARJA: Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen (saapui 12 esitystä)
- Centria-ammattikorkeakoulu, Centrian digitaalisuutta edistävä palvelutoiminta
- Hämeen ammattikorkeakoulu, Ekosysteemisesti orientoitunut TKI-toiminta MATEC -tutkimusryhmässä
- Savonia-ammattikorkeakoulu,  Suomalaisen Games for Health liiketoiminnan kehittäminen
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu,  SeAMK Digital Factory

SARJA: Kansainvälinen TKI-toiminta (saapui 10 esitystä)
- Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, E-DECO, Developing teachers’ skills on coaching, e-environments and entrepreneurship
- Karelia-ammattikorkeakoulu, NASA Epic Challenge Joensuu
- Turun ammattikorkeakoulu, Gamified Solutions in Health

Taustaa ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyöstä

TKI-työ on soveltavaa tutkimustyötä, kehittämistoimintaa sekä innovaatiotoimintaa ja on yksi ammattikorkeakoulujen perustehtävistä. TKI tukee ammattikorkeakouluopetuksen kehittämistä ja uudistumista. TKI-toiminnalla on myös merkittävä rooli ammattikorkeakoulujen aluekehitystyössä ja sen avulla uudistetaan työ- ja elinkeinoelämää, yrittäjyyttä sekä osaamisen kansainvälistymistä.

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta perustuu käytännön kokemuksen sekä uusimman tiedon ja vahvan osaamisen yhteensovittamiseen. TKI koostuu erilaisista toiminnoista riippuen työn luonteesta, laajuudesta ja yhteistyökumppaneista. Useimmiten toiminta pitää sisällään erilaisia projekteja ja hankkeita, joiden tavoitteena on tuottaa uutta tietoa ja asiantuntijaosaamista sekä kehittää ja uudistaa toimintaa.

Ammattikorkeakoulujen henkilöstö ja opiskelijat ovat tiiviisti mukana tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa yhdessä työ- ja elinkeinoelämän toimijoiden, tutkimus- ja oppilaitosten sekä sidosryhmien kanssa.

Lisätiedot:
TKI-päällikkö Vesa Martinkauppi, vesa.martinkauppi@centria.fi, 044 449 2707

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs