Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrialle menestystä turkissuunnittelijoille suunnatussa kansainvälisessä kilpailussa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrialle menestystä turkissuunnittelijoille suunnatussa kansainvälisessä kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2013 klo 08:37
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulussa Discovering Fur -moduulissa tammikuussa 2013 aloittanut meksikosta kotoisin oleva opiskelija Ernesto Hinojosa Ruiz saavutti toisen sijan turkissuunnittelukilpailussa International Fur Fair of Kastoria -messuilla Kreikassa. Messut järjestettiin viime viikonloppuna. Hinojosa Ruiz osallistui kilpailuun käsin taidokkaasti toteuttamallaan iltapuvullaan, jossa on käytetty somisteena suomalaista hopeakettua.

Discovering Fur -moduuli on Centrian kahden viikon mittainen koulutuskokonaisuus, joka sisältää sekä perusteet turkiksesta, yritysvierailuja että luovaa työskentelyä turkismateriaalin parissa. Discoverin Fur on osa laajempaa FutureFURstudio -hanketta, jonka tavoitteena on luoda Pohjanmaalle kansainvälisesti tunnettu turkisalan designkeskus. FutureFURstudio palvelee koko turkisalaa, erityisesti alueen turkistarhaajia tuomalla heitä ja designalan toimijoita lähemmäksi toisiaan ja edistämällä turkiksen käyttöä designtuotteissa (esim. muoti, huonekalu) ja myös kokonaan uusissa käyttötarkoituksissa.

Liitteenä kuvat palkitusta asusta sekä suunnittelija Ernesto Hinojosa Ruiz’ista (kuvat: Julia Lillqvist ja Amanda Bieber).

 

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Pia Blomström, pia.blomstrom@centria.fi, 050 3368746
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs