Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centrialle kunniakirja Kärjet-kilpailusta

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrialle kunniakirja Kärjet-kilpailusta

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 08:26
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun kilpailutyö "Centrian digitaalisuutta edistävä palvelutoiminta" palkittiin kunniakirjalla valtakunnallisessa Kärjet-kilpailussa. Kunniakirjassa todetaan, että "Centrian palvelutuotanto on vaikuttavaa ja rikoo ammattikorkeakoulun rajoja. Toiminta on siellä missä palveluja tuotetaan ja missä kuluttajat liikkuvat. Jokainen ammattikorkeakoulu voi oppia Centrian rajattomasta digitaalisesta toiminnasta."

Kilpailutöitä tuli kaikkiaan 22 kappaletta. Kärjet-kilpailussa oli kaksi kategoriaa: Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen sekä Kansainvälinen TKI-toiminta.

SeAMK Digital Factory palkittiin kansallisen Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen -sarjan voittajana. SeAMK Digital Factgory on laajuudessaan ja Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ympäristö, jota ei ole aikaisemmin toteutettu. Ammattikorkeakoulun henkilökunta, opiskelijat ja yritykset toteuttavat siinä yhteisiä digitalisaatioprojekteja ja opinnäytetöitä.

Kansainvälisen TKI-toiminnan voitto meni Karelia ammattikorkeakoulun NASA Epic Challange Joensuu -hankkeelle. Siinä opiskelijat ovat osana opintojaan kehittäneet alueen omien ja NASA:n asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja Marsin asuttamisen haasteisiin hyödyntäen Collaboratory-digiympäristöä ja oppien NASA:n innovaatiomenetelmiä.

Kärjet-kilpailun tavoitteena on tuoda näkyväksi ammattikorkeakoulujen TKI-toimintaa ja sen laatua, luoda tervettä, sisältöön perustuvaa ja yhteistä hyvää vahvistavaa kilpailua ammattikorkeakoulujen kesken sekä tuoda laajempaa vaikuttavuutta TKI-toiminnalle. Kilpailu toteutetaan vuosittain. Kilpailun järjestäjänä toimii ammattikorkeakoulujen TKI-johtajien verkosto ja Arenen TKI-valiokunta.

Tämän vuoden  kilpailu järjestettiin kaksivaiheisena kisana, jossa raati valitsi ammattikorkeakoulujen ehdokkaista finalistit yleisöäänestystä varten. Palkinnon saajia äänesti kaiken kaikkiaan 784 henkeä ja ääniä annettiin yhteeensä 1568.

Lisätiedot:
Johtaja, TKI Jennie Elfving, 0400 903 929, jennie.elfving@centria.fi

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs