Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria vetovoiman lisäyksessä Suomen kärkijoukkoa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria vetovoiman lisäyksessä Suomen kärkijoukkoa

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2013 klo 12:42
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Keskiviikkona päättyneessä ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaussa koko maan ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi kahdeksalla prosentilla. Centria ammattikorkeakoulussa kasvua oli 7,5 %.

Vaikka Centria ammattikorkeakoulun vetovoima oli suurin yli kymmeneen vuoteen, se ei kuitenkaan pärjännyt valtakunnallisessa vetovoimavertailussa. - Englanninkielisten koulutusohjelmien yhteishaussa aiemmin keväällä olimme Suomen vetovoimaisin, muistuttaa rehtori Pekka Hulkko.

Vetovoiman kasvussa edellisvuodesta Centria ammattikorkeakoulu kuitenkin pärjäsi hyvin. Vetovoiman kasvu oli koko maan seitsemänneksi suurin, 21 %. Suurinta kasvu oli Humanistisella ammattikorkeakoululla, 44 %. Keskimäärin ammattikorkeakoulut kasvattivat vetovoimaansa 15 prosentilla ja vain kahden ammattikorkeakoulun vetovoima huononi viime vuodesta.

Kun vetovoiman kasvua katsotaan kymmenen heikkovetovoimaisimman ammattikorkeakoulun kohdalta, Centria ammattikorkeakoulussa kasvu oli kolmanneksi suurinta. Edelle ylsivät vain Satakunnan ja Kemi-Tornion ammattikorkeakoulut. – Kun opetus- ja kulttuuriministeriössä katsotaan vetovoimalukuja, toivomme, että myös tämä kehittymisvauhti nostetaan esille, Hulkko sanoo.

Centrian hakijoista tänä vuonna 85 % tuli ammattikorkeakoulun toiminta-alueelta Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnista. Tietotekniikassa, kone- ja tuotantotekniikassa, sähkötekniikassa ja Ylivieskan sosiaalialalla osuus oli yli 90 %.  – Olemme vahvasti alueellinen ammattikorkeakoulu, korostaa Hulkko. – Koulutuksen vetovoimaa tärkeämpänä mittarina pidämme sitä, että valmistuvat opiskelijamme työllistyvät alueellemme, hän jatkaa. – Esimerkiksi vuosien 2006–2010 välisenä aikana työllistyneistä 75 % on sijoittunut toiminta-alueellemme.

 

Lisätietoja:

Rehtori Pekka Hulkko, pekka.hulkko@centria.fi, 044 725 0047

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

 

 

Kuviot: 

Kymmenen vetovoimaansa eniten kasvattanutta ammattikorkeakoulua 2013.

Vetovoiman kasvu vähiten vetovoimaisissa ammattikorkeakouluissa 2012–2013.

Centrian hakijoiden kotimaakunnat 2013.

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs