Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria vetovoiman kasvussa toiseksi kovin

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria vetovoiman kasvussa toiseksi kovin

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 10:34
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Eilen päättyneessä ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaussa koko maan ensisijaisten hakijoiden ja tarjolla olleiden paikkojen määrä pysyi edellisvuoden tasolla. Kasvua hakijamäärässä oli puolisen prosenttia ja aloituspaikkoja oli koko maassa 54 vähemmän kuin vuosi sitten.

Valtakunnallisen vetovoimatilaston kärjessä painivat omassa sarjassaan Tampereen ja Metropolia ammattikorkeakoulut. Centria-ammattikorkeakoulu ei pärjännyt valtakunnallisessa tarkastelussa.

Vetovoiman kasvussa edellisvuodesta Centria-ammattikorkeakoulu kuitenkin pärjäsi erinomaisesti. Kasvua oli 19 prosenttia ja vain Hämeen ammattikorkeakoulussa kasvu oli vielä suurempaa, 20 prosenttia. Keskimäärin ammattikorkeakoulut kasvattivat vetovoimaansa yhdellä prosentilla.

- Tilanne on dramaattinen vuoden takaiseen, jolloin keskimääräinen vetovoiman kasvu oli 15 prosenttia. Kun vuosi sitten vain kahden ammattikorkeakoulun vetovoima huononi edellisvuodesta, nyt peräti kymmenellä ammattikorkeakoululla vetovoimassa on tultu alas, kertoo Centria-ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Ammattikorkeakoulu tiedottaa yhteishaun tuloksista lisää vielä tämän päivän aikana.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086044 725 0086


Kuviot:  
•    Kuva1: Ammattikorkeakoulujen vetovoima nuorten yhteishaussa 2014
•    Kuva2: Vetovoiman muutos 2013–2014

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2014

 

Koulutusohjelmia                                   16

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja                                             517

Henkilöstömäärä                                   253

Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs