Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria uusi kaksoistutkintosopimuksen puolalaisen Lodzin yliopiston kanssa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria uusi kaksoistutkintosopimuksen puolalaisen Lodzin yliopiston kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 11:50
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu on uusinut kansainvälisen kaksoistutkintosopimuksensa (double degree) puolalaisen Lodzin yliopiston kanssa. Jatkossakin Centrian tietotekniikan koulutusohjelmassa opiskelevat insinööriopiskelijat voivat halutessaan saada suomalaisen korkeakoulututkinnon lisäksi tutkinnon puolalaisesta yliopistosta.

- Käytännössä opiskelija opiskelee Lodzin yliopistossa vuoden verran suorittaen 60 opintopistettä. Tämän jälkeen hänellä on mahdollisuus saada tutkintotodistus molemmista korkeakouluista, selventää lehtori Grzegorz Szewczyk.

- Globalisaatio, kilpailu kansainvälisillä koulutus- ja työmarkkinoilla sekä työelämän muuttuvat osaamistarpeet vaativat valmistuvalta opiskelijalta aiempaa laajempaa ammatillista osaamista sekä henkilökohtaisia tietoja ja taitoja toimia kansainvälistyvässä työelämässä, kertoo kansainvälisten asioiden päällikkö Peter Finell.

Centrialla on kaksoistutkinnot Lodzin yliopiston kanssa Puolassa, La Rochelle Business Schoolissa Ranskassa sekä Sanda Universityssä Shanghaissa. Centriassa on vuodesta 2012 alkaen suoritettu yhteensä 12 kaksoistutkintoa, ja 26.10. valmistuu kaksi lisää. Kaksoistutkinto parantaa huomattavasti jatko-opiskelumahdollisuuksia ulkomailla sekä lisää valmistuneen opiskelijan kiinnostavuutta kansainvälisillä työmarkkinoilla.

Centrialle kaksoistutkinnot ovat myös tärkeä kansainvälisenyhteistyön muoto, sillä ne kansainvälistävät paitsi opiskelijoita, myös koko korkeakouluyhteisöä. Kaksoistutkinto syventää entisestään partnerin kanssa tehtävää koulutusyhteistyötä ja avaa ovia myös muulle yhteistyölle esimerkiksi TKI-toiminnassa. Lisäksi kaksoistutkinnot tuovat Centriaan ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita sekä luennoitsijoita.

Mikä on kaksoistutkinto?

Kansainvälinen kaksoistutkinto (double degree) on Centrian ja yhden tai useamman ulkomaisen korkeakoulun yhteistyömuoto, jossa korkeakouluilla on omat koulutusohjelmat ja opetussuunnitelmat ja jossa opiskelija suorittaa sovitun osan tutkintoon sisällytettävistä opinnoista ulkomailla partnerikorkeakoulussa ja saa tutkintotodistuksen molemmista korkeakouluista. Kaksoistutkinto on mahdollista suorittaa opinto-oikeusaikana eikä se pidennä opiskelijan valmistumisaikaa.


Lisätietoja:

kansainvälisten asiain päällikkö Peter Finell, puh. 044 725 0012, peter.finell@centria.fi
lehtori Grzegorz Szewczyk, puh. 044 725 0458, grzegorz.szewczyk@centria.fi

viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, puh. 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs