Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria uudistaa organisaatiotaan

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria uudistaa organisaatiotaan

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2012 klo 09:38
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakouluosakeyhtiön hallitus päätti toukokuussa organisoida ammattikorkeakoulun toiminnot 1.1.2013 alkaen kahtena yksikkönä: Kokkola-Pietarsaaren yksikkö ja Ylivieskan yksikkö. Asiaa koskevat tarkentavat YT-neuvottelut päättyivät 4.10.2012.

 

Neuvotteluissa korostettiin sitä, että ne koskevat koko henkilöstöä. Päättyneet neuvottelut olivat päälinjauksissa hyvin yksimielisiä: kaikista toimenkuvista keskustellaan avoimesti, täytetään uudet tehtävät määräaikaisena ja käytetään avoimeksi tulleita toimia täytettäessä sisäistä hakua. Neuvotteluissa arvioitiin myös ammattikorkeakoulun johdon tehtävät.

 

Uuden yksikkörakenteen myötä Kokkola-Pietarsaaren yksikölle ja Ylivieskan yksikölle haetaan yksikönjohtajaa. Keskeisenä yksikönjohtajan tehtävänä on ottaa vastaan haaste uudesta toimintatavasta, uuden organisaatiorakenteen ja toimintakulttuurin luomisesta ammattikorkeakoulun johdossa yhteistyössä rehtorin ja muun johdon kanssa. Tehtävänkuvaan kuuluu myös yksikön johtaminen uudistettavien ammattikorkeakoulun sääntöjen mukaisesti. Yksikönjohtajat rekrytoidaan ammattikorkeakoulun sisäisellä haulla.

 

Uudella yksikkörakenteella on laajemminkin henkilöstövaikutuksia. Yksiköiden hallinnon rakenne tullaan ratkaisemaan valittavien yksikönjohtajien kanssa käytävillä neuvotteluilla. Samassa neuvottelussa yhteensovitetaan myös keskusyksikön toimenkuviin tulevat vaikutukset. Tavoitteena on yhdistymisen aiheuttamien toimenkuvamuutosten keskustelu ja päättäminen vuoden 2012 aikana. Uudella toimintatavalla organisoidut yksiköt ovat toiminnassa vuoden 2013 alusta alkaen.

 

Johtamisjärjestelmän kehittämisen yhteydessä osakeyhtiön hallitus päätti jatkaa Pekka Hulkon toimitusjohtajuutta vuoden 2015 loppuun saakka. Tämän ajan hän hoitaa myös rehtorin tehtäviä.

 

Lisätietoja:

Rehtori Pekka Hulkko, 044 725 0047, pekka.hulkko@centria.fi

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs