Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria kehittää pelialan osaamista Oulun Eteläisellä

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria kehittää pelialan osaamista Oulun Eteläisellä

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 10:03
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulussa on käynnistynyt vuoden alussa Pelialan osaamisen ja hautomotoiminnan kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla -hanke. Sen tarkoituksena on kehittää Oulun Eteläisen alueella Game Lab -mallia. Game Labia on toteutettu Oulun ammattikorkeakoulussa, ja nyt se sovitetaan uuteen toimintaympäristöön.

Hankkeen avulla tuodaan ulkopuolisia asiantuntijoita pitämään koulutuksia, verkostoidutaan alan tapahtumissa ja kehitetään koulutusmallia yhteistyössä toimijoiden kesken. Tavoitteena on laajentaa Game Labia Oulun Eteläisen alueella kehittämällä koulutuksen sisältöjä ja tukemalla käynnistyviä yrityksiä.

- Game Labin kulmakivinä ovat työelämälähtöisyys, luova ongelmanratkaisu, konseptikehittäminen, tekemällä oppiminen, yrittäjämäinen ajattelu, osallistujien monialaisuus ja laaja kokemuspohja, kertoo kehitysinsinööri Ville Autio.

Hankkeen kohderyhmänä ovat pelialalle haluavat omaehtoiset työttömät muuntokoulutettavat, irtisanomisajalla olevat tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, toisen asteen opiskelijat väyläopintojen kautta sekä korkeakoulujen henkilökunta. Ammattikorkeakoulujen opiskelijat hyötyvät hankkeesta uutena pelialan koulutuksena Oulun Eteläisen alueella ja mahdollisuutena suuntautua opinnoissaan pelialalle.

Hankkeessa on myös kansainvälinen ulottuvuus: kasvavan pelitoimialan kansainvälistä kehitystä seurataan, ja siirretään tietoa ja osaamista koulutukseen ja alueen yrityksiin. Hankkeen myötä Oulun Eteläiseen ja Ouluun syntyy entistä parempia pelialan tuotteita ja yrityksiä.

- Hankkeessa kehitetään pelialan koulutukseen ja hautomotoimintaan liittyvä Centrian ja Oamkin yhteistyömalli. Tuloksena siintää muutaman uuden pelialan yrityksen perustaminen, visioi Autio.

Pidemmällä aikajänteellä hankkeesta hyötyvät Pohjois-Pohjanmaan pelialan yritykset, jotka saavat osaavaa henkilökuntaa sekä tukea omaan kehittymiseensä. Pelialan osaamista voivat hyödyntää myös muiden alojen yritykset toiminnassaan.

Hanke on alkanut 1.1.2015 ja kestää 30.6.2017 asti. Hanketta rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Kumppanina hankkeessa on Oulun ammattikorkeakoulu. Hankkeen kustannusarvio on yhteensä 481 671 euroa.

Lisätiedot:
kehitysinsinööri Ville Autio, ville.autio@centria.fi, 044 449 2626

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs