Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin hyvin hakijoita

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin hyvin hakijoita

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 14:16
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulun englanninkieliseen koulutukseen jätettiin tiistaina päättyneessä yhteishaussa 894 ensisijaista hakemusta. Yhteensä hakemuksia oli 2691. Yhteishaussa korkeakoulujen uuteen hakujärjestelmään Opintopolkuun jätettiin yhteensä 15 875 hakemusta. Opintopolussa mukana ovat sekä ammattikorkeakoulut että yliopistot. Kaikista Opintopolkuun jätetyistä hakemuksista Centrian hakemuksia oli siten 17 %.

Centrialla oli haussa kuusi englanninkielistä koulutusohjelmaa: Kokkolassa tarjottavat Business Management- Information Technology-, Environmental Chemistry and Technology sekä Nursing-koulutukset, Ylivieskassa tarjottava Industrial Management -koulutus ja Pietarsaaressa tarjottava International Business -koulutus. Aloituspaikkoja näissä on yhteensä 145, joten yhtä aloituspaikkaa kohti hakemuksia jätettiin 6,2.

- Vertailu viimevuotiseen ei ole mielekästä, koska sekä hakukohteet että aloituspaikkamäärät poikkeavat paljon toisistaan, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä. – Tänä vuonna haussa oli kuudessa koulutusohjelmassa 145 paikkaa, kun vuosi sitten kolmessa koulutusohjelmassa oli tarjolla 90 paikkaa. Näyttää kuitenkin siltä, että tänä vuonna onnistuttiin paremmin, Erkkilä jatkaa.

Nyt ilmoitetut hakijamäärät ovat vielä alustavia: ne tulevat vielä elämään, koska sama hakija on saattanut hakea ensisijaisesti useaan eri koulutukseen. Tästä syystä myöskään koulutusohjelmakohtaisia hakijamääriä ei ole vielä mahdollista kertoa. – Mahdolliset tuplahakemukset tullaan poistamaan, kertoo erikoissuunnittelija Maria Ljungberg Centrian Hakijapalveluista.  

Hakijoilla on mahdollisuus toimittaa hakuun liittyviä, hakukelpoisuuden todistavia, liitteitä 10.2. saakka. – Arvioimme, että lopulliset tiedot hakijamääristä eri koulutusohjelmiin sekä tiedot hakijoiden kansallisuuksista ovat selvillä helmi-maaliskuun vaihteessa, Ljungberg sanoo.

Yhteishaku ammattikorkeakoulujen suomenkielisiin koulutusohjelmiin on 17.2.–9.4.2015.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086
Erikoissuunnittelija Maria Ljungberg, maria.ljungberg@centria.fi, 040 808 6604

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs