Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoululle vakinainen toimilupa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoululle vakinainen toimilupa

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 14:15
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Valtioneuvosto on tänään torstaina 12.12.2013 myöntänyt toimiluvan Centria ammattikorkeakoulu Oy:lle 1.1.2014 alkaen.

Keskeisimmissä perusteluissaan toimiluvalle valtioneuvosto totesi, että ammattikorkeakoulu on koulutustarpeen vaatima ja hakijalla on toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset ammattikorkeakoululain 4 §:ssä mainittujen tehtävien asianmukaiseen järjestämiseen toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus huomioon ottaen.

Koulutusvastuu myönnetään hakemuksenmukaisesti ja ammattikorkeakoululla on jatkossa velvollisuus tarjota seuraavia ammattikorkeakoulututkintoja ja niihin liittyviä tutkintonimikkeitä: 

  • Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto, insinööri (AMK) koulutusaloina tieto- ja viestintätekniikka, prosessi- ja materiaalitekniikka, sähkö- ja automaatiotekniikka sekä tuotantotalous
  • Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto, tradenomi (AMK) koulutusalana liiketalous
  • Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sairaanhoitaja (AMK), terveydenhoitaja (AMK) ja sosionomi (AMK)
  • Humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto, yhteisöpedagogi (AMK)
  • Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto, musiikkipedagogi (AMK)

Edellä mainittujen koulutusvastuiden lisäksi Centria-ammattikorkeakoulu voi antaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa vastaavaa koulutusta. Toimiluvassa vahvistettiin ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkintokieleksi suomi. Centria-ammattikorkeakoulu voi järjestää tarpeen mukaan myös vieraskielistä koulutusta.

- Kiitän niin ammattikorkeakoulun omaa väkeä kuin alueemme yhteistyökumppaneita osallistumisesta toimilupahakemuksen valmisteluun, laatimiseen ja kannustukseen. Toivon jatkossakin avointa keskustelua asioista ja avointa vuorovaikutuskulttuuria, kertoo rehtori Pekka Hulkko tuoreeltaan.

Ammattikorkeakoululle annettiin seuraavia kehittämis- ja muita velvoitteita:

  • Ammattikorkeakoulun tulee selvittää mahdollisuudet järjestää ammattikorkeakoulun toiminta vuoteen 2017 mennessä siten, että sen koulutustarjonta muodostaa samalle kampukselle Kokkolaan syntyviä toiminnallisia osaamiskokonaisuuksia sosiaali- ja terveysalalla, tekniikassa, humanistisella alalla sekä liiketaloudessa. Järjestelyissä tulee hyödyntää yliopistokeskuksen tarjoamia yhteistyömahdollisuuksia.
  • Centria-ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia kehittävät yhdessä Pietarsaaren alueen aikuiskoulutusta ja tutkimus- ja kehityspalveluja tavoitteena tukea alueen työ- ja elinkeinoelämän kehittämistä.
  • Ammattikorkeakoulu huolehtii siitä, että ennen tämän toimiluvan voimaantuloa opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla on oikeus suorittaa opintonsa ennen tämän toimiluvan voimaantuloa voimassa olleen lainsäädännön mukaisesti.

Lisätietoja:
rehtori Pekka Hulkko, 044 725 0047, pekka.hulkko@centria.fi

 

Valtioneuvoston päätös liitteenä.

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   250

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs