Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria ammattikorkeakoulu vei koko potin vieraskielisessä yhteishaussa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu vei koko potin vieraskielisessä yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2013 klo 10:51
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu oli Suomen vetovoimaisin tämän kevään vieraskielisessä yhteishaussa. Asia käy ilmi valtakunnallisista hakija- ja aloituspaikkatilastoista. Centrian koulutusohjelmiin oli ensisijaisia hakijoita 14,28. Toiseksi vetovoimaisemmalla Arcadalla oli 9,92 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti ja kolmanneksi vetovoimaisemmalla Jyväskylän ammattikorkeakoululla 8,98. Onnistumista kuvaa kokonaisuutena se, että Centrian vetovoima oli lähes tuplat viidenneksi vetovoimaisimpaan Turun ammattikorkeakouluun verrattuna.

 

Centria pesi muut myös yksittäisten koulutusohjelmien vetovoimassa. Englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus oli Suomen vetovoimaisin. Yhtä aloituspaikkaa kohti on 19,4 ensisijaista hakijaa. Suomen toiseksi vetovoimaisin koulutusohjelma oli Business Management, jonne tavoitteli 18,65 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Kaikkiaan vieraskielisiä koulutusohjelmia oli tänä keväänä haussa 78.

 

Erityisen tyytyväisiä Centria ammattikorkeakoulussa ollaan siihen, että suomalaisten hakijoiden määrä moninkertaistui edellisvuoteen verrattuna. Suomalaisia hakijoita oli vuonna 2012 yhteensä 24 ja tänä vuonna 82. Kasvua suomalaisten hakijoiden määrässä on 240 %. Lisäksi merkillepantavaa on, että suomalaisista hakijoista valtaosa tuli Centrian toimialueelta Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnista.

 

- Näyttää siltä, että ulostulomme kaupunkikuvaan kouluvierailujen lisäksi on tuottanut tulosta. Meillä on ollut tänä vuonna reipas ja aktiivinen porukka, joka on herättänyt positiivista huomiota, arvelee viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

 

Centria-ammattikorkeakoulun väkeä voi seuraavan kerran käydä jututtamassa tulevana lauantaina Kokkolan kauppakeskus Chydeniassa klo 10 alkaen. Yhteishaku suomenkieliseen koulutukseen starttaa maanantaina 4.3.2013.

 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          n. 3000

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs