Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulu teki erinomaisen tuloksen

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu teki erinomaisen tuloksen

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2014 klo 11:06
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu Oy teki yhden historiansa parhaimmista tuloksistaan vuonna 2013. Alustavien tilinpäätöstietojen mukaan tilikauden 2013 voitto oli 1,5 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoulun maksuvalmius sekä vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla. Toiminnallisesti vuosi 2013 oli myös hyvä. Tutkintoja syntyi 517 ja ulkopuolisen tutkimus- ja kehitysrahoituksen määrä oli noin 3,4 miljoonaa euroa.

- Haluan kiittää hyvästä toiminnallisesta ja taloudellisesta vuodesta ammattikorkeakoulun henkilöstöä, sanoo rehtori Pekka Hulkko.

Ammattikorkeakoulun yksikköhintatulorahoitus pienenee aloituspaikka- ja yksikköhintatulon leikkauksista johtuen arviolta 25 prosenttia vuoteen 2017 mennessä.

- Ammattikorkeakoulu on kyennyt etupainotteisesti sopeuttamaan toimintaansa vastaamaan rahoitusta, kertoo Centria-ammattikorkeakoulun hallinto- ja talouspäällikkö Piia Lindell.

Ammattikorkeakoulujen rahoitusmalli muuttui vuoden 2014 alusta lähtien tuloksellisuusperusteiseksi. Painoarvoltaan tärkeimpiä tuloksellisuusmittareita ovat opintojen edistyminen ja tutkinnot sekä tutkimus- ja kehitystoiminta.


Lisätiedot:

Hallinto- ja talouspäällikkö Piia Lindell, piia.lindell@centria.fi, 044 725 0046
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2014

 

Koulutusohjelmia                                   16

Aloituspaikkoja 2014                              645

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2013                                     517

Henkilöstömäärä                                   250

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs