Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulu sai Kauppalehden Menestyjäyritys-sertifikaatin

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu sai Kauppalehden Menestyjäyritys-sertifikaatin

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2016 klo 10:29
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu on taloudellisen suorituskykynsä perusteella luokiteltu menestyjäyritykseksi. Menestyjä-sertifikaatin saaneen yrityksen ominaisuuksia ovat vakiintunut toiminta, vakaa kasvukehitys, hyvä tulos ja kannattavuus, vahva rahoitusrakenne sekä jatkuvan toiminnan turvaava maksuvalmius.

Tunnuslukuvertailujen perusteella Centria-ammattikorkeakoulu sijoittui sekä kaikkien suomalaisten yritysten että oman toimialansa parhaimpien yritysten joukkoon. Menestyjä 2015 -luokitukset perustuvat tilikausiin, jotka ovat päättyneet kesäkuussa 2014 – toukokuussa 2015.

Vuoden 2014 tilinpäätöksessä Centria-ammattikorkeakoulun liikevaihto oli noin 21 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 1 028 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriön perusrahoituksen leikkauksista huolimatta Centrian maksuvalmius ja vakavaraisuus ovat säilyneet hyvinä ja talous on terveellä pohjalla. Omavaraisuusaste on erittäin korkea ja ulkopuolista velkaa on suhteellisesti mitattuna vähän.

Kauppalehteen kuuluva tilinpäätösinformaatioon erikoistunut analyysiyksikkö Balance Consulting analysoi vuosittain suomalaisten yritysten menestystä oikaistujen tilinpäätöstietojen avulla. Luokituksessa yrityksen taloudellinen suorituskyky pisteytetään kuuden eri osa-alueen mukaisesti. Osa-alueet ovat kasvu, kannattavuus, maksuvalmius, omavaraisuus ja riskiensietokyky. Menestyjäluokituspisteet lasketaan usean eri tunnusluvun pohjalta. Luokituksessa käytetyt tunnusluvut on pyritty valitsemaan mahdollisimman toimialariippumattomasti.

Lisätiedot:
Rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki, kari.ristimaki@centria.fi, 044 725 0310

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs