Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulu Oy:n toimiluvan velvoittama selvitys

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu Oy:n toimiluvan velvoittama selvitys

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2015 klo 19:06
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Sivistyspoliittinen ministerityöryhmä on käsitellyt Centria-ammattikorkeakoulun toimiluvan velvoittamaa selvitystä kokouksessaan keskiviikkona 4.3.2015. Ministerityöryhmä toteaa ammattikorkeakoulun vastanneen toimiluvan edellyttämään selvityspyyntöön. Centria-ammattikorkeakoulu Oy jatkaa toimintaansa toimilupansa mukaisesti. Ammattikorkeakoulu laatii vuoden 2015 loppuun mennessä selvityksen Oulun eteläisellä alueella toimivien korkeakoulujen yhteistyön tehostamisesta aluevaikutusten vahvistamiseksi.

Tämän kevään yhteishaku 17.3.–9.4. toteutetaan olemassa olevien suunnitelmien mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että syksyllä 2015 aloittavat sosionomi- ja yhteisöpedagogiryhmät sekä kaikki aiemmin aloittaneet ryhmät aloittavat ja jatkavat opintojaan Ylivieskassa. Selvityksessään opetus- ja kulttuuriministeriölle 20.2.2015 Centria-ammattikorkeakoulun osakeyhtiön hallitus esitti sosionomi- ja yhteisöpedagogikoulutusten siirtämistä Ylivieskasta Kokkolaan. Ammattikorkeakoulun hallitus tekee asiaan liittyvät päätökset myöhemmin vuoden 2015 aikana muutokseen liittyvästä aikataulusta.

Centria-ammattikorkeakoulu jatkaa yhteistyötä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen, Yrkeshögskolan Novian ja Oulun Eteläisen instituutin kanssa aikuiskoulutuksen ja tki-toiminnan kehittämiseksi. Centria-ammattikorkeakoulu käy myös yhteistyöneuvottelut lähialueen korkeakoulujen kanssa mahdollisuudesta nykyistä laajempaan yhteistyöhön.

Toimilupa ja siihen sisältyvät koulutusvastuut on osoitettu Centria-ammattikorkeakoulu Oy:lle. Ammattikorkeakoulun antaa humanistisen alan, kulttuurialan, liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoihin johtavaa koulutusta. Ammattikorkeakoulu voi antaa myös näihin koulutusvastuisiin liittyviä ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja. Centria-ammattikorkeakoulu toteuttaa lisäksi koulutusta monimuotototeutuksina sekä harjoittaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa koko toiminta-alueellaan Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Ylivieskassa.

Valtioneuvosto myönsi 11.12.2014 Centria-ammattikorkeakoulu Oy:lle toimiluvan 1.1.2015 alkaen. Toimilupaan liittyi kehittämisvelvoite selvittää mahdollisuudet järjestää ammattikorkeakoulun toiminta vuoteen 2017 mennessä siten, että sen koulutustarjonta muodostaa samalle kampukselle Kokkolaan syntyviä toiminnallisia osaamiskokonaisuuksia. Centria-ammattikorkeakoulu on vastannut opetus- ja kulttuuriministeriölle 22.12.2014 ja 20.2.2015 toimitetuilla selvityksillä.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja, rehtori Pekka Hulkko, pekka.hulkko@centria.fi, 044 725 0047

Liite: opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs