Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria ammattikorkeakoulu onnistui täydennyshaussa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu onnistui täydennyshaussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2013 klo 14:39
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Viime torstaina päättyneessä täydennyshaussa Centria ammattikorkeakoulun opiskelupaikkaa havitteli 347 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan hakemuksia tuli 678. Haussa oli kuusi tekniikan koulutusohjelmaa sekä musiikin ja liiketalouden koulutusohjelmat. Eniten hakijoita kiinnosti Pietarsaaressa tarjottava liiketalouden koulutus, jonne haki 165 henkilöä.

- Liiketalouden koulutusohjelmamme Pietarsaaressa oli koko maassa ainoa täydennyshaussa ollut, ja tämä näkyi myös hakijoiden kotipaikassa. Saimme hakijoita kaikkien maakuntien alueelta, kertoo rehtori Pekka Hulkko.

Edellisvuoteen verrattuna ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 60 hakijalla. - Kun huomioidaan vielä se, että täydennyshaussa oli tänä vuonna neljä koulutusohjelmaa vähemmän kuin vuosi sitten, niin tulosta voidaan pitää erinomaisena, huomauttaa Hulkko.

Valtakunnallisessa hakijavertailussa Centria ammattikorkeakoulu sai eniten ensisijaisia hakijoita. – Meillä ei kuitenkaan ole tietoa siitä, monellako koulutusohjelmalla muut täydennyshaussa olevat ammattikorkeakoulut olivat mukana, eli siltä osin luvut eivät välttämättä kerro koko totuutta, Hulkko summaa.

Haku- ja valintaprosessi jatkuu huomenna ja ylihuomenna järjestettävillä valintakokeilla ja valintojen tulokset ovat selvillä 19.8. mennessä.


Lisätietoja:

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs