Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria ammattikorkeakoulu mukana juuri lanseeratussa Energiagurun kehittämistyössä

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu mukana juuri lanseeratussa Energiagurun kehittämistyössä

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2013 klo 14:50
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Tänään on lanseerattu uusi palvelu kuluttajille, yrityksille ja julkiselle sektorille, joka auttaa sähkön kilpailutuksessa ja sähkönmyyjän vaihtamisessa. Energiagurun avulla on mahdollista saada tietoa sähkön hintojen kehittyminen pitkällä aikavälillä, löytää kilpailuttamiselle oikea ajankohta sekä valita paras sopimusvaihto.

 

Energiaguru ei tyydy vain vertailemaan sähkönmyyjien tämänhetkisiä sähkön hintoja, vaan tarkastelee hinnoittelua myös taaksepäin ja tekee arvion tulevasta kehityksestä. Näin palvelun käyttäjä saa parhaan mahdollisen kuvan sähkönmyyjien edullisuudesta pitkällä aikavälillä ja kilpailuttamisen parhaasta ajankohdasta. Energiagurua on testattu pienyrityksistä kansainvälisiin suuryrityksiin ja keskimääräisen sähkölaskun säästön on havaittu olevan 20-30 %. Kaikille avoin palvelu on ensimmäinen laatuaan maailmassa ja sille on haettu patentti.

 

Energiagurukonseptin kehittämistyössä ovat olleet pitkään sähkömarkkinoilla toimineet osakkaat sekä Centria ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, sähkön analyysipalveluyhtiöitä sekä useita pkt-yrityksiä.

 

Ohjelmiston kehittäjä, yrittäjä Terho Kivimaa, sai Centria ammattikorkeakoulun Ylivieskan yksikön henkilöstöltä ohjausta yrityksen perustamiseen sekä asiantuntija-apua ohjelmiston kehityksessä. Henkilöstön lisäksi Energiagurussa hyödynnettiin ammattikorkeakoulun mediatekniikan opiskelijoita, jotka olivat kolme kuukautta työharjoittelussa sovelletun elektroniikan laboratoriossa kehittäen ohjelmistoa alkavalle yritykselle. Aiheesta on lisäksi valmistumassa opinnäytetyö.

 

- Energiaguru on loistava esimerkki siitä, kuinka Centriassa otamme opiskelijoita mukaan alueen yritysten kehittämistoimintaan, kertoo lehtori  Hannu Puomio. Hankkeessa mukana olevien opiskelijoiden työllistyminen yrityksen palvelukseen näyttää jatkossa lupaavalta, iloitsee Puomio.

 

Lisätietoja:

Lehtori Hannu Puomio, puh. 044 4492 534, hannu.puomio@centria.fi

Yhteydenotot Energiaguruasioissa yrittäjä Terho Kivimaa, puh. 050 4304 112, terho@energiaguru.fi

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs