Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulu kiinnostaa edelleen hakijoita

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu kiinnostaa edelleen hakijoita

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 19:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Kokonaan uudistunut korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi eilen torstaina. Centria-ammattikorkeakoulussa oli tarjolla yhteensä 595 paikkaa, joista 145 jo tammikuussa päättyneessä englanninkielisessä haussa.

Kokonaisuudessaan Centriaan haki ensisijaisesti 2,85 opiskelijaa yhtä opiskelupaikkaa kohti. Yhteensä ensisijaisia hakijoita oli 1695 ja kaikkien hakemusten määrä oli 5938. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi edellisvuodesta 333 hakijalla. Luvuissa ovat mukana kaikkien kevään hakujen tulokset, eli tammikuun englanninkieliset koulutukset sekä eilen päättyneessä haussa olleet suomenkieliset päivä- ja monimuotototeutukset sekä ylempiin ammattikorkeakoulututkintoon johtavat ohjelmat.

- Myös hakujen tuloksia katsotaan nyt ensimmäistä kertaa yhtenä kokonaisuutena, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä. - Uudenlaisen asetelman myötä myöskin vertailu aiempiin vuosiin on hankalaa: hakujärjestelmä ja valintaperusteet muuttuivat radikaalisti, jatkaa Erkkilä.

Centrian vetovoimaisimmat koulutukset olivat nyt päättyneessä haussa sairaanhoitajan monimuotototeutus, jossa yhtä paikkaa tavoittelee 4 hakijaa sekä sosionomipäivätoteutus ja sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto, joihin kumpaankin oli 3,3 ensisijaista hakijaa. Lähes yhtä korkeaan hakijamäärään ylsi tradenomin monimuotototeutus, johon haki 3,2 ensisijaista hakijaa.

Kevään korkeakoulujen yhteishaussa oli 154 500 hakijaa. Hakijoista 88 500 haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun ja 66 000 yliopistoon. Hakukohteita kevään yhteishaussa oli mukana noin 1350.  Aloituspaikkoja korkeakouluissa on tarjolla 46 000, joista 18 500 yliopistoissa ja 27 500 ammattikorkeakouluissa. Siten koko maan tasolla yhdestä ammattikorkeakoulupaikasta kamppailee 3,2 hakijaa ja yliopiston opiskelupaikasta 3,6 hakijaa.

Haku-uudistuksen myötä hakijoilla oli ensimmäistä kertaa mahdollista samassa haussa hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, ja valita kuusi hakukohdetta. Näistä voi tulla valituksi vain yhteen. Harva kuitenkin haki useaan eri paikkaan: yhteen tai kahteen hakukohteeseen haki 46 prosenttia hakijoista, ja vain 18 prosenttia täytti lomakkeessa kaikki kuusi kohdetta.

Hakuprosessi jatkuu seuraavaksi valintakokeilla. Korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 1.7. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 15.7. klo 15 mennessä.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Kuviot:
Kuva 1: Centriaan hakeneet 2012-2015
kuva 2: Centrian vetovoima 2012-2015

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs