Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Centria-ammattikorkeakoulu julkaisi oman värityskirjansa

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu julkaisi oman värityskirjansa

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 14:48
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Suomessa ja Euroopassa yleisemminkin on ollut jo jonkin aikaa meneillään aikuisten väritysbuumi, ja esimerkiksi Helsingissä aikuisten värityskirja on kesällä ollut kirjakauppojen myydyin tietokirja. Ilmiö on lähtenyt liikkeelle Ranskasta, jossa aikuisten värityskirjojen myynti hyppäsi kasvuun, kun kustantamot alkoivat mainostaa niitä stressinpoistajina. Värityskirjat ovatkin osa laajempaa mindfulness-ilmiötä, jossa avainsanana on tietoinen läsnäolo ja mielenrauha.

Centria on tiettävästi ensimmäinen korkeakoulu Suomessa, joka on tehnyt oman värityskirjansa. Värityskirja soveltuu kuitenkin erittäin hyvin korkeakouluympäristöön.

- Värittäminen toimii uusien ideoiden lähteenä, sillä mielen rauhoittuessa myös luova ajattelu saa tilaa, idean äiti ja Centrian laatupäällikkö Maarit Sorvisto kertoo.

Värityskirjan pohjana on palkitun kuvittajan ja graafisen suunnittelijan Elina Warstan Centrialle vuosi sitten toteuttama pienoismaailma-piirros. Piirros kesytettiin nyt 28-sivuiseksi värityskirjaksi. Kirjan kuvista välittyvät tekemisen into, osaamisen rikkaus ja elämisen ilo.

- Asiantuntijatyössä pitää muistaa myös huolehtia omasta mielen vireydestä ja aivojen lepuuttamisesta. Välillä on hyvä pysähtyä, ja rentouttaa mieltä ei-ponnisteluja vaativan tehtävän pariin. Värittäminen pakottaa keskittymään tähän hetkeen ja läsnäoloon, mikä voi meiltä joskus unohtua työn arjessa kaiken kiireen keskellä, Sorvisto kertoo värittämisen hyödyistä.

Centrian henkilöstö on saanut omat värityskirjansa viime viikolla, ja opiskelijoille kirjoja jaetaan pitkin lukuvuotta eri yhteyksissä.

- Opiskelijamme  ovat kertoneet, että värittäminen esimerkiksi auttaa poistamaan stressiä, on vaihtelua monisteiden reunoihin piirtelylle ja se tuo lapsuuden mukavat muistot takaisin, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Centrian värityskirja sopii hyvin myös lapsille. Kirja on saatavissa maksutta Centria-kirjastoissa Kokkolassa ja Ylivieskassa.

Lisätietoja:
Laatupäällikkö Maarit Sorvisto, maarit.sorvisto@centria.fi, 044 725 0071
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Kuva: Paula Erkkilä

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs