Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Celia-kirjaston äänikirjat auttavat luki- ja oppimisvaikeuksissa

Celia

Celia-kirjaston äänikirjat auttavat luki- ja oppimisvaikeuksissa

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2012 klo 09:00
Julkaisija: Celia

Celian teettämän asiakastyytyväisyystutkimuksen perusteella äänioppikirjat ovat avuksi opiskelussa. Kyselyyn vastanneista oppimateriaalia käyttävistä oppilaista tai opiskelijoista 76 prosenttia on täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että Celian oppikirjat ovat tukeneet heidän koulunkäyntiään tai opiskeluaan. Myös oppikirjojen valikoimaan ollaan tyytyväisiä: 78 prosenttia on tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä.

Loppuvuonna 2011 tehtyyn tutkimukseen vastasi yhteensä 578 Celian asiakasta. Oppikirja-asiakkaiden joukossa oli opettajia, erityisopettajia, ja oppilaita, joilla on lukivaikeus tai heidän huoltajiaan.

Celian äänioppikirjoja käytetään monissa kouluissa ympäri maata. Viime vuonna kirjoja myytiin 7000 kappaletta. Celian kirjojen käyttäjällä tulee olla asiantuntijan, kuten erityisopettajan, allekirjoittama todistus lukivaikeudesta tai muusta syystä, jonka vuoksi painetun kirjan lukeminen on hankalaa.

Lukivaikeuksia on erityyppisiä. Äänikirjoista voi olla apua sellaisissa lukivaikeuksissa, joissa lukeminen painetusta kirjasta on hidasta tai virhealtista. Lukivaikeuksien asiantuntija arvioi lukivaikeuden asteen ja tyypin ja sopivat apuvälineet, joilla ongelmaa voidaan helpottaa.

Celian valikoimista äänikirjoina löytyvät lähes kaikki peruskoulun oppikirjat ja runsaasti lukion kurssikirjoja. Äänioppikirjat maksavat 18–26 euroa. Jos valikoimasta ei löydy tarvittavaa kirjaa, sen voi tilata tuotantoon ilman lisämaksua. Celian oppikirjat tilataan verkkokaupasta osoitteesta www.oppari.fi

Celian äänioppikirjojen käyttäjät voivat hyödyntää myös Celian lainattavaa kauno- ja tietokirjallisuus-kokoelmaa.

Lisätietoa lukivaikeudesta

Lisää tietoa lukihäiriöstä on www.lukihäiriö.fi-nettisivuilla. Sivuilla voi tehdä pikatestin, jolla voi alustavasti arvioida, kärsiikö lukivaikeudesta.

Celia Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa 27.–28.1.2012

Tervetuloa Celian Educa-messuosastolle 3k34. Palvelupäällikkö Minna von Zansen keskustelee Hörnan-osastolla 1D21 ruotsiksi aiheesta Lättläst och ljudböcker i undervisningen pe 27.1. klo 16.30.

Lisätietoja:

Tiedottaja Johanna Kainulainen, Celia-kirjasto, puh. 040 186 9129, etunimi.sukunimi@celia.fi

 

Mikä Celia? Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville. Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille, ja valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs