Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Celia-kirjasto esittelee Educa-messuilla uudenlaisen tekstiä ja ääntä yhdistävän kirjan

Celia

Celia-kirjasto esittelee Educa-messuilla uudenlaisen tekstiä ja ääntä yhdistävän kirjan

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2013 klo 10:34
Julkaisija: Celia

Celia-kirjasto on kehittänyt lukemisesteisille perusasteen oppilaille uudenlaisen kirjatyypin, jossa yhdistyvät teksti ja ääni. Yhdistelmäkirja tukee monikanavaista oppimista ja opetuksen eriyttämistä. Kirjan ensiesittely on opetusalan Educa-messuilla.

Yhdistelmäkirja sopii erityisesti luki- ja oppimisvaikeuksisille oppilaille. He voivat seurata yhdistelmäoppikirjan tekstiä tietokoneen ruudulta ja kuunnella samalla kirjan tekstin ääneen luettuna. Celian teettämän käyttäjätutkimuksen perusteella lähes jokainen yhdistelmäkirjoja hyödyntänyt opettaja piti samanaikaista kuulemista ja tekstin ruudulla näkymistä joko erittäin tai melko hyödyllisenä ominaisuutena.

Kirjatyyppiä testataan parhaillaan muutamassa pilottikoulussa. Saatujen tulosten perusteella yhdistelmäkirjan toimivuutta kehitetään edelleen, ja kirjat tulevat ostettavaksi Celian Oppari-verkkokauppaan syksyllä 2013.

Esittelyssä Pisara-sarjan yhdistelmäkirjoja

Celia esittelee Pisara-sarjan yhdistelmäkirjoja Educa-messujen osastolla 3k39 Helsingin Messukeskuksessa. Messut ovat avoinna pe 25.1. klo 10–18 ja la 26.1. klo 10–17. Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja:

Pedagoginen suunnittelija Leena Holopainen, Celia-kirjasto, puh. 040 565 5176, etunimi.sukunimi@celia.fi (Tavattavissa osastolla 3k39 pe 25.1. klo 10–14)

Tuotantopäällikkö Kirsi Ylänne, Celia-kirjasto, puh. 040 186 6024, etunimi.sukunimi@celia.fi (Tavattavissa osastolla 3k39 pe 25.1. klo 14–18)

 

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville.

Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille. Valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs