Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Brasilian suurlähettiläs vieraili Lahden ammattikorkeakoulussa

Lahden ammattikorkeakoulu

Brasilian suurlähettiläs vieraili Lahden ammattikorkeakoulussa

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2012 klo 12:39
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Brasilian suurlähettiläs Norton De Andrade M. Rapesta ja ministerineuvos Pedro Paulo D’Escragnolle-Taunay kävivät tiistaina Lahdessa edistämässä Suomen ja Brasilian liikeyritysten välistä yhteistyötä, opiskelija- ja tutkijavaihtoa sekä maiden tiede- ja yrityspuistojen keskeistä yhteistyötä.


Vierailun järjesti Lahden ammattikorkeakoulun Innovaatiokeskus tohtori Maija Härkösen aloitteesta.

- Suomalaisia yrityksiä onkin jo muutamia kymmeniä Brasiliassa, etenkin metsäteollisuudessa ja energiasektorilla, totesi suurlähettiläs Rapesta.

- Mutta Suomessa on vielä vähän brasilialaisia yrityksiä. Monet kuitenkin olisivat innokkaita aloittamaan yhteistyön suomalaisten kanssa ja tutkimaan mahdollisia investointikohteita. Tärkeintä olisi saada suomalaista osaamista tunnetuksi Brasiliassa, suurlähettiläs sanoi.

Tulossa yhteinen seminaari ensi vuodeksi

Ajatuksena on järjestää Suomessa helmikuussa 2013 seminaari, jossa brasilialaiset ja suomalaiset voivat yhdessä pohtia näiden tavoitteiden edistämistä.

Keskusteluissa Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahden tiede- ja yrityspuiston edustajien kanssa suomalaiset osanottajat painottivat halukkuuttaan lisätä yhteistyötä Brasilian kanssa.

- Kansainvälinen liiketoiminta kulkee usein käsi kädessä tieteellisen yhteistyön ja opiskelija- ja tutkijavaihdon kanssa, totesi kehittämispäällikkö Ulla Weijo LAMK:ista.

- LAMK on valmis lisäämään opiskelijavaihtoa Brasilian kanssa, hän sanoi.

Yrityspuistot hyviä linkkejä maiden välillä

Lauri Ylöstalo, Lahden tiede- ja yrityspuiston toimitusjohtaja, näki hyvänä mahdollisuutena edistää kummankin valtion yritysten yhteistyötä yrityspuistojen välityksellä. Keskinäistä tutkimus- ja liiketoimintaa edistävän innovaatiokeskuksen perustaminen voisi myös olla yksi tavoitteista.

Suurlähettiläs Rapesta ja ministerineuvos D’Escragnolle-Taunay vierailivat myös Lahti Energian uudessa Kymijärvi II -kaasutusvoimalaitoksessa, joka tuottaa tehokkaasti sähköä ja kaukolämpöä kierrätyspolttoaineesta.

Vierailun suunnitellut kehittämispäällikkö Timo Ahonen LAMK:ista kertoi, että energiatehokkuus ja nykyaikainen ympäristöteknologia ovat erittäin kiinnostavia brasilialaisille. Brasilia on maailman edelläkävijä biopolttoaineiden, ensisijaisesti etanolin mutta myös biodieselin, käytössä autojen polttoaineena.

- Brasilia haluaa kehittää oman korkeakoulutuksensa tutkimus- ja kehittämistoimintaa entistä kansainvälisemmäksi, ja Suomi on tunnettu muun muassa CleanTech-osaamisestaan, Ahonen lisäsi.

Päivän lopuksi suurlähettiläs vieraili Uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energonissa sekä Oilon Oy:lla, joka aloitti toimintansa myynti- ja huoltoyhtiöllä Brasilian Campinasissa viime vuodenvaihteessa.

LISÄTIETOJA

Lahden ammattikorkeakoulu

Maija Härkönen, projektipäällikkö puh. 050 567 3976,
maija.harkonen[@]lamk.fi

Timo Ahonen, kehittämispäällikkö, puh. 050 502 0624,
timo.ahonen[@]lamk.fi

Kuvassa: Timo Ahonen (vas. takana), Ulla Weijo, Pedro Paulo D’Escragnolle-Taunay, Maija Härkönen, Silja Kostia, Tomi Tura ja eturivissä Lauri Ylöstalo sekä suurlähettiläs Norton De Andrade M. Rapesta. Kuva: Helena Salakka

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs