Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Botnia Forum pureutuu kilpailukykyyn, vetovoimaan ja osaamiseen

Centria-ammattikorkeakoulu

Botnia Forum pureutuu kilpailukykyyn, vetovoimaan ja osaamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2013 klo 12:50
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Järjestyksessään ensimmäinen Botnia Forum järjestetään maanantaina 9.9.2013 Kokkolassa.  Botnia Forumin tavoitteena on tuoda esiin Botnia-alueen toimintaympäristön nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä erityisesti elinkeino- ja työelämän ja koulutuksen näkökulmista. Keskeisenä kysymyksenä on alueen pysyminen kilpailukykyisenä ja vetovoimaisena tulevaisuudessa.

Botnia Forumilla halutaan nostaa esille erityisesti ammattikorkeakoulujen toimilupien uudistamiseen liittyvä keskustelu. Botnia-alueen näkökulmasta päivänpolttavana asiana ovat ammattikorkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen vaikutukset Centria ammattikorkeakouluun.

Botnia Forum kokoaa Kokkolaan asiantuntijat valtakunnan huipulta opetushallinnosta: opetusneuvos Maarit Palonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä käsittelee ammattikorkeakoulu-uudistusta ja Suomen kilpailukykyä ja erikoissuunnittelija Hannele Seppälä Korkeakoulujen arviointineuvostosta kertoo tuoreen selvityksen tuloksia korkeakoulujen alueellisesta vaikuttavuudesta.

Kokkola Industrial Parkin puheenjohtaja Thomas Slotte ja Pohjanmaan kauppakamarin puheenjohtaja Arttu Laine pureutuvat elinkeinoelämän kasvuun ja kilpailukykyyn ja osaavan työvoiman saatavuuden merkitykseen.

Paula Erkkilä Centria ammattikorkeakoulusta hahmottelee alueen erityispiirteitä ja menestystekijöitä ja maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula visio tulevaa.

Forumilla kohtaavat alueen toimijat ja vaikuttajat sekä valtakunnan päättäjät. Seminaari on tarkoitettu alueen kansanedustajille, kuntapäättäjille, alueellisille kehitysorganisaatioille, koulutusorganisaatioille, yrittäjäjärjestöille ja alueen yrityksille ja yhteisöille.

Botnia-alue kattaa Keski-Pohjanmaan maakunnan, Oulun Eteläisen seutukunnat sekä Pietarsaaren seutukunnan. Botnia Forumin järjestävät yhteistyössä Centria ammattikorkeakoulu ja Keski-Pohjanmaan liitto.

Botnia Forumin ohjelma liitteenä.


Lisätietoja:
Rehtori Pekka Hulkko, 044 725 0086, pekka.hulkko@centria.fi

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs