Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Bitville auttaa Worldreaderia tuomaan e-kirjat yhä useamman ulottuville

Bitville Oy

Bitville auttaa Worldreaderia tuomaan e-kirjat yhä useamman ulottuville

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 14:47
Julkaisija: Bitville Oy

Kansainvälinen, voittoa tavoittelematon järjestö Worldreader on tarjonnut jo tuhansia e-kirjoja ilmaiseksi matkapuhelimiin ja lukulaitteisiin tukeakseen lukutaidon lisäämistä ympäri maailmaa. Järjestö kehittää parhaillaan selainpohjaista mobiilikäyttöliittymää tuodakseen digitaaliset kirjan entistäkin paremmin käyttäjien ulottuville. Worldreader on valinnut digitaalisia koulutusratkaisuja tarjoavan Bitvillen kehittämään palveluun tarvittavaa teknologiaa.

Maailmassa on 740 miljoonaa luku- ja kirjoitustaidotonta ihmistä, ja 250 miljoonaa peruskouluikäistä lasta on vailla perustason luku- ja kirjoitustaitoja (Lähde: UNESCO). Kirjat ovat usein liian kalliita paikoissa, joissa ihmiset elävät alle dollarilla päivässä. Kirjat ovat myös raskaita kantaa ja ne vahingoittuvat helposti. Worldreaderin tarjoamat e-kirjat ovat ilmaisia, kestäviä ja helposti mukana kulkevia, joten ne tekevät lukemisen mahdolliseksi yhä useammalle.

Worldreaderin 15084 niteen e-kirjaston mobiiliselainkäytön mahdollistaminen parantaa e-kirjojen saatavuutta entisestään, sillä niitä voidaan lukea jatkossa lukuisilla eri äly- ja matkapuhelimilla. Intuitiivisen käyttöliittymän ja mukautettavan lukukokemuksen ansiosta kuka tahansa internet-yhteyden omaava pääsee nauttimaan digitaalisista kirjoista. Web-portaali suunnitellaan kaikilla mobiiliselaimilla toimiviksi, ja käyttäjäkokemuksen optimoimiseksi kehittäminen keskittyy ensimmäisenä Opera Mini -selainkäyttöliittymän (käytetyin low-end-mobiiliselain) ja Firefox OS -pohjaisen selainsovelluksen rakentamiseen. Bitville on saanut jo valmiiksi Opera Mini -version, jota Worldreader tulee esittelemään tänä vuonna Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa. 

Bitville oli luonnollinen valinta projektin yhteistyökumppaniksi. Viimeisen viiden vuoden ajan yritys on työskennellyt samankaltaisen hankkeen parissa, tuoden matematiikan oppimissisältöä afrikkalaislasten puhelimiin. Vuosien varrella Bitvillen tiimi on hionut taitojaan ratkaisemalla monenlaisia haasteita, toimittaen säännöllisesti toimivia, monenlaisilla alustoilla ja teknologioilla käytettäviä ratkaisuja. Digitaalinen oppiminen on ollut Bitvillen toiminnan ytimessä lähes 20 vuoden ajan, aina yrityksen alkuhetkistä lähtien.

Hanke on erittäin ajankohtainen. Lukutaidon hyödyt ovat moninaisia, sillä se tukee niin taloudellista itsenäisyyttä, kodinomistajuutta, demokraattista osallistumista, sosiaalisen luottamuksen lisäämistä kuin terveyttäkin (Lähde: National Literacy Trust). Lukutaidon lisääminen on yksi paremman tulevaisuuden avaimista, vähäosaisille ja meille kaikille.

 

Liitetiedostot

Suomen johtava digitaaliseen oppimiseen erikoistunut yritys Bitville kehittää eri puolilla maailmaa sijaitseville asiakkailleen nopeita, laadukkaita ja tehokkaita ratkaisuja muutoshallintaan, koulutukseen ja digitaaliseen oppimiseen.  Katso lisää osoitteesta www.bitville.fi.

 

Lisätietoja:

Jouko Ranta
Varatoimitusjohtaja
www.bitville.fi
+358 40 5797 8098

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs