Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Biotalousinstituutille lähes miljoona euroa nautakarjatalouden kehittämiseen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Biotalousinstituutille lähes miljoona euroa nautakarjatalouden kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 15:41
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila–hanke on saanut Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastolta tukea 900 000 euroa. Hanketta toteutetaan yhdessä ProAgria Keski-Suomen kanssa ja rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus.

– Tavoitteena on kehittää keskisuomalaista nautakarjataloutta ja sitä sivuavaa kasvinviljelyä koulutuksen, vertaisoppimisen, opintomatkojen ja verkostoitumisen keinoin. Iso osa toiminnasta keskittyy maatalousyrittäjien fyysiseen ja henkiseen jaksamiseen. Pääpainona hankkeen koulutuksissa on yrittäjien liiketoimintaosaamisen kehittäminen, jotta taloudellinen kannattavuus turvataan ja alkutuotanto jatkuu investointeja tekevien tilojen kautta Keski-Suomessa, projektipäällikkö Susanna Lahnamäki JAMKin Biotalousinstituutista kertoo.

– Hanke on lähtenyt reippaasti liikkeelle ja aloitusseminaarissa pääpuhujana oli mm. taiteen ja liike-elämän monitoimimies Mato Valtonen. Ensimmäinen opintomatka on takana ja tilavierailuilla tehtiin paljon mielenkiintoisia havaintoja.

Pienryhmäkoulutuksia suunnataan eri tuotantosuuntien mukaan, esimerkiksi emolehmänkasvattajille on perusteilla oma työkykyä ylläpitävä pienryhmä. Onnistuneiden rehusatojen tekijöihin puolestaan keskitytään Nurmi-pienryhmässä, eikä hankkeessa ole unohdettu uusiutuvan energian käyttömahdollisuuksia perinteisempien koulutusteemojen rinnalla.

Yritysyhteistyö hankintaosuuskuntien ja lihatalojen kanssa on merkittävää hankkeen toteutukselle ja viestinnälle tuottajien suuntaan. Yhteistyötä tiivistetään myös Keski-Suomen ruokaketju-koordinaatiohankkeen kanssa.

Kolmivuotinen hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ja Keski-Suomen alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman tavoitteita. Maatalous on alueellisen kehittämissuunnitelman yksi neljästä painopistealueesta.

Lisätietoja:
Susanna Lahnamäki, projektipäällikkö, 040 725 6603, susanna.lahnamaki-kivela@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

@JAMK_fi  

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs