Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Biotaloudesta bisnestä – koulutusta luonnonvara-alan yritystoimintaan

Oulun ammattikorkeakoulu

Biotaloudesta bisnestä – koulutusta luonnonvara-alan yritystoimintaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2013 klo 08:31
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) sekä Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulut ovat yhteistyössä hakeneet ja saaneet rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä luonnonvara-alalla toimivia yrityksiä, yrittäjiä sekä maa- ja metsätiloja tukevaan Biotaloudesta bisnestä -täydennyskoulutusohjelmaan. OKM:n rahoitus on tarkoitettu oppisopimustyyppiseen täydennyskoulutukseen korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Luonnonvaroista tulossa kilpa ja kilpailutekijä

Biotalouden ala tarjoaa uusia yrittämismahdollisuuksia. Globaali kilpailu luonnonvaroista kiihtyy, maasta ja vedestä tulee niukkuutta. Energia- ja materiaalitehokkaista innovaatioista tulee merkittävä tulevaisuuden kilpailutekijä. Aikaisemmista sivuelinkeinoista luonnonvara-alalla voi muodostua pääelinkeinoja. Yritysten kasvuhakuisuus sekä halu uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen ovat tärkeitä edellytyksiä menestymiselle uudessa toimintaympäristössä.

Biotaloudesta bisnestä -koulutuksessa panostetaan luonnonvara-alan yritysten kehittämiseen ja menestykseen. Osallistujille annetaan tukea uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen, liiketoiminnan kannattavuuden ja tuloksellisuuden varmistamiseen, rahoitus-, investointi- ja hankintaosaamiseen sekä esimiestoimintaan luonnonvara-alan kasvavissa tuotantoyksiköissä. Markkinat ja verkostot alalla edellyttävät uutta osaamista, samoin kansainvälistyminen. Sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuksia markkinointiin ja yhteistyöhön. Vastuullinen luonnonvarojen käyttö, uudet energia- ja logistiikkaratkaisut sekä ympäristöjärjestelmät asettavat uusia haasteita alati teknistyvässä toimintaympäristössä. Opiskelu ja oppimistehtävät liitetään tiiviisti oman yrityksen/tilan kehittämiseen.

Maksutonta koulutusta Oulussa ja Hämeessä

Syksyllä 2013 alkavaan 30 opintopisteen koulutukseen otetaan 15 hengen ryhmä Ouluun ja 15 hengen ryhmä Hämeenlinnaan. Koulutus sopii hyvin kasvuhakuisten luonnonvara-alan yritysten, maa- ja metsätilojen ja alan asiantuntijaorganisaatioiden omistajille/toimitusjohtajille, isännille ja esimiehille sekä alan yrittäjiksi aikoville. Koulutettavilla tulee olla soveltuva korkeakoulututkinto (esimerkiksi metsätalousinsinööri, agrologi, hortonomi). Tähän osallistujille maksuttomaan oppisopimustyyppiseen koulutukseen kuuluu kymmenkunta lähiopetuspäivää, seminaaripäiviä sekä runsaasti työssäoppimista ja sen ohjaamista. Verkko-opetusratkaisuilla helpotetaan osallistumista ja ryhmien keskinäistä yhteydenpitoa.

Haku koulutukseen 7.6. mennessä osoitteessa www.oamk.fi/koulutus_ja_hakeminen/taydennyskoulutus > Biotaloudesta bisnestä. Hämeenlinnan ryhmään haku osoitteessa www.hamk.fi/ilmoittaudu > luonnonvara-ala.

Lisätietoja

Antti Hirvonen, Oamk, 010 272 2197, antti.hirvonen@oamk.fi
Minna Palos, HAMK, (03) 646 4252, minna.palos@hamk.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs