Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Bioenergiaosaajia koulutetaan taas

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Bioenergiaosaajia koulutetaan taas

Tiedote.
Julkaistu: 25.10.2012 klo 12:31
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Aiemmin kurssille osallistuneet työllistyneet erinomaisesti

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Luonnonvarainstituutin Bioenergiakeskus kouluttaa uusia bioenergiaosaajia kahdessa työvoimakoulutuksessa. Koulutus alkoi Jyväskylässä tällä viikolla ja Jämsässä 26.11.

Kokemukset aiemmin toteutetusta Bioenergiaosaaja  -koulutuksesta ovat erinomaiset. Syyskuussa 2012 tehdyn kyselyn mukaan lähes kaikki 15 koulutuksen läpikäynyttä kurssilaista löysi alan työpaikan pian koulutuksen päätyttyä Keski-Suomen alueelta. Erityisesti koulutukseen sisältyvä työharjoittelujakso ja työelämälähtöinen kehittämistehtävä koettiin tärkeiksi.

Harjoittelu yrityksissä mahdollisti erityisosaamisen karttumisen ja uusien verkostojen luomisen. Bioenergiaosaajia ovat rekrytoineet mm. Jyväskylän Energia, Vapo, Ariterm, Kuopion Energia, Kotimaiset Energiat sekä Suomen metsäkeskus.

Aikuiskoulutuksessa on tärkeää korostaa aiemmin hankitun osaamisen ja kokemuksen tärkeyttä sekä hyvän, oppimista tukevan ryhmähengen rakentamista. Hyvä ryhmä kantaa ja tukee jäseniään. Bioenergiaosaaja-koulutettavien ryhmä hioutui puolen vuoden jaksolla tiiviiksi, ja koulutuksen aikana muodostui jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita! Hyvästä verkostosta on hyötyä myös ammatillisella uralla, projektikoordinaattori Varpu Savolainen kertoo.

Bioenergiaosaajat ovat kyselyn mukaan viihtyneet uusissa työtehtävissään hyvin. Fyysikot, biologit, insinöörit ja kemistit sekä luonnonvara-alan asiantuntijat löysivät hyvin paikkansa. Tiivis täsmäkoulutus oikealle kohderyhmälle ja oikeaan aikaan onkin mielestämme erittäin tehokas tapa tuottaa osaavaa työvoimaa elinkeinoelämän tarpeisiin.

Bioenergiaosaaja-koulutus kestää puoli vuotta ja koulutukseen otetaan ensisijaisesti korkeakoulututkinnon suorittaneita luonnonvara-alan, luonnontieteellisen, teknisen tai muun soveltuvan alan osaajia, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alaisia. Koulutusten tilaajana on Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja:

Varpu Savolainen, projektikoordinaattori,  040 766 9466, varpu.savolainen@jamk.fi sekä Hannariina Honkanen,  projekti-insinööri, 050 432 5820,  hannariina.honkanen@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Luonnonvarainstituutti

Jämsän koulutus:
Jaakko Tukia, projektipäällikkö, 0400 813 229, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, LuonnonvarainstituuttiPauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs