Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Benchlearning-matkoilta idoita opetuksen kehittämiseen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Benchlearning-matkoilta idoita opetuksen kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2013 klo 11:20
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Wicked problems -projektin ensimmäisen vuoden aikana tehdyt benchlearning-matkat ovat jo tuottaneet tulosta ja vaikutukset näkyvät muun muassa ylemmän AMK:n syksyllä alkavien koulutusohjelmien opintosuunnitelmissa.

Wicked problems -projekti on 2012–2013 toteutettava projekti ylemmän ammattikorkeakouluopetuksen ja siihen kytkeytyvän tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan käytänteiden kehittämiseksi kansainvälisten benchlearning-kumppaneiden kanssa. Hankkeen rahoittaa pääasiassa Euroopan sosiaalirahasto.

Ensimmäiset benchlearning-matkat

Projekti aloitettiin toukokuisella kotimaan benchlearning-vierailulla suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Pöyryn pääkonttoriin Vantaalla.

Syyskuun benchlearning-matka Saksaan oli intensiivinen ja monipuolinen. Stuttgartissa saatiin käsitys globaalin projektityön kiperistä ongelmista. Ensin historiallisesta näkökulmasta vierailulla Robert Bosch AG:n arkistosäätiössä, jossa käytiin läpi yhtiön värikkään ja hyvin kansainvälisen yli 125-vuotisen historian käänteitä I ja II maailman sodan dramaattisine vaikutuksineen aina yhtiön globaalin läsnäolon jälleenrakentamiseen 1950-luvulta tähän päivään. Toiseksi keskusteltiin sekä yhtiön pääkonttorin organisaation kehittämisyksikön päällikön että Diesel-divisioonan johdon ja kehittäjien kanssa monikulttuurisen projektityön kiperistä ongelmista nykypäivänä.

Wicked problems -projekti esiteltiin Karlshochschule International Universityn Re-thinking Diversity -konferenssissa, jonne oli kerääntynyt noin 100 eri alojen tutkijaa ja business-ihmistä keskustelemaan monikulttuurisuuden haasteista organisaatioissa ympäri maailmaa. Vierailun aikana tavattiin myös Karlshochschulen edustajia ja tutustuttiin samalla yliopiston inspiroivaan oppimisympäristöön.

Matkalta saatujen ideoiden vaikutuksesta syksyllä 2013 alkavien International Business Management ja Design -ohjelmien opintosuunnitelmissa korostuu monikulttuurisuus, tiimityö ja monialaisuus. Englanninkielisissä koulutusohjelmissa keskiössä ovat myös opettajien ja opiskelijoiden välinen tiimityö sekä yhteisopettajuuden eri muodot.

Wicked problems -teema ja toiminta näkyi myös julkaisuissa

Saksan benchlearning-matkasta on projektin verkkosivuilla luettavissa matkaraportti Museosta maailmalle – (tilojen) innostuksesta (tulevaisuuden) oppimisen iloksi?

Ari Lindeman oli kirjoittajana artikkelissa Kiperät ongelmat ja monialainen ongelmanratkaisu metodologisen tarkastelun välineinä ylemmissä ammattikorkeakoulu-koulutusohjelmissa kirjassa Kehittyvä YAMK - Työelämää uudistavaa osaamista (HAMK julkaisut 2012).

Lisäksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulun SIDOS 2013 -julkaisussa ilmestyy Satu Peltolan kirjoittama artikkeli Kiperien kysymysten kinkkinen ongelma - kuinka kiihdyttää TKI-integraatiota ja innovaatioita inventioiden sijaan?

Suunnitelmat vuodelle 2013

Tammikuun viimeisellä viikolla tehdään benchlearning-matka Bredan NHTV korkeakouluun Hollantiin. Siellä vertaillaan KyAMK:n yamk-ohjelmien, erityisesti International Business Managementin ja uuden Designin opetussuunnitelmia ja oppimiskäytäntöjä NHTV:n Master in Media Innovationin ja Master in Tourism Destination Managementin vastaaviin. Tarkastelun kohteena on erityisesti työelämäyhteistyön ja tutkimus- ja kehitystoiminnan integroituminen oppimisprosessiin.

Kesäkuussa benchlearningiä jatketaan Manchesterin yliopistossa kestävän kehityksen ja globaalien humanitaaristen projektien hallinnan teemoilla. Miltä kiperät ongelmat näyttäytyvät näissä ja miten korkeakouluopetus kehittää niiden ratkaisemisessa tarvittavaa osaamista?

Myös julkaisutoiminta jatkuu projektin edetessä. Matkaraportit löytyvät projektin verkkosivulta kuukauden kuluttua matkasta ja vuoden aikana kirjoitetaan 2-3 artikkelia.

Projekti huipentuu syyskuussa, kun KyAMK:n Kasarminmäen kampuksella Kouvolassa järjestetään kansainvälinen konferenssi Wicked World, jossa pohditaan miten kiperien ongelmien kanssa työskennellään monikulttuurisessa työympäristössä.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Ari Lindeman
Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
p. 044 702 8225
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Projektin verkkosivut: www.kyamk.fi/wickedproblems

 

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs