Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Baltian korkeakoulut hakevat Hämeenlinnasta vauhtia aluevaikutustoimintansa kehittämiseen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Baltian korkeakoulut hakevat Hämeenlinnasta vauhtia aluevaikutustoimintansa kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2011 klo 15:10
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ryhmä latvialaisten ja virolaisten korkeakoulujen ja tiedepuistojen edustajia tutustuu torstaina 25.8.2011 HAMKiin ja muihin hämeenlinnalaisiin organisaatioihin.

– Latvialaiset ja virolaiset tulevat opintomatkalle benchmarking-mielessä, eli kuulemaan ja näkemään, millaisia ratkaisuja täällä on omaksuttu. He etsivät malleja ja kokemuksia siitä, miten pk-yritysten alueellisia tukipalveluita on toteutettu, kertoo tutkimuspäällikkö Marja Nissinen HAMKista. Lisäksi vierailijat ovat HAMKissa kiinnostuneita erityisesti Industrial Management -koulutusohjelmasta, sillä Ventspils University College suunnittelee aloittavansa vastaavan.

Kahdentoista hengen ryhmä on koottu SibNet-hankkeen (Small Innovative Business Promotion Network) osanottajista. Hankkeessa arvioidaan, millaista neuvontaa ja riskirahoitusta liikeideoiden keksijät tarvitsevat alkuvaiheessa. Hanke tarjoaa monenlaisia toimintoja, joiden avulla lisätään innovatiivisuutta ja valmiuksia harjoittaa liiketoimintaa sekä kehitetään erilaisia rahoitusjärjestelyitä liikeideoiden tukemiseksi.

Valtuuskuntaan kuuluu latvialaisten ja virolaisten korkeakoulujen, tiede- ja teknologiapuistojen sekä aluekehitysviranomaisten edustajia. Mukana ovat Tartu Science Park, Stockholm School of Economics in Riga, Institute of Baltic Studies, Ventspils University College, Ventspils High Technology Park ja Riga Planning Region. Vierailuun osallistuu myös Helsingistä Latvian kunniakonsuli, pankkiiri Tapio Aho. Hän toimi pitkään Suomi–Latvia-kauppayhdistyksen puheenjohtajana.

Vierailukohteina Hämeenlinnassa ovat Teknologiakeskus Innopark, Hämeen liitto, Hämeen yrittäjät, Wetterhoff-keskus ja HAMK. Lisäksi ryhmä vierailee pääkaupunkiseudulla ja Turussa.  

– Vierailijoilla on vanhastaan yhteyksiä Suomeen, sillä joukkoon kuuluu kansainvälisesti aktiivisia eturivin ihmisiä näistä maista.  Meille ryhmän tekevät kiinnostavaksi yhteydet sekä EU:n Itämeri-strategian painotuksiin että Suomen kansallisiin politiikkoihin, toteaa Nissinen.

Lisätietoja
tutkimuspäällikkö Marja Nissinen, T&K-palvelut, HAMK, p. 03 646 4251 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi
p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs