Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Axxellin valtionosuudet romahtavat

Axxell

Axxellin valtionosuudet romahtavat

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: Axxell

Axxellin budjettityö on käynnissä ja nyt on selvää, että edessä olevat haasteet ovat valtavat.

Axxell Utbildning Ab:lle valtion tuore tieto peruskoulutuksen valtionosuuksista tarkoittaa suurta tulonmenetystä. Peruskoulutuksen yksikköhinta laskee noin 982 euroa/opiskelija, melkein 9%, mikä tarkoittaa noin 1,45 miljoonan euron tulonmenetystä. Kun tähän lisätään valtion aikaisempi päätös kotoutumis- ja työvoimakoulutuksen rahoituksen vähenemisestä, koko yhtiön liikevaihto vähenee vuonna 2016 33 miljoonasta noin 26 miljoonaan.

Kulujen vähentäminen samassa tahdissa ei ole mahdollista. Paljon on viimeisten kolmen vuoden aikana tehty mutta uudet vähennykset johtavat siihen, että vuoden 2016 budjettialijäämä on tällä hetkellä kokonaiset 2,8 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että koko henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut tulevat ajankohtaisiksi vuoden 2016 alussa.

Nyt pyritään alijäämää vähentämään kaikilla mahdollisilla keinoilla, sekä tuloja lisäämällä että vähentämällä kustannuksia. Kiinteistökuluja tullaan jälleen kerran huolellisesti tarkastamaan. Koko henkilökunta osallistetaan myös tähän työhön.

Opetus- ja kulttuuriministeriötä  tullaan myös lähiaikoina tapaamaan asian tiimoilta.

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Stefan Johansson, puh. 044-739 7340 tai rehtori Lena Johansson, puh. 044-739 7345.

 

Axxell tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille, kansanopisto-opintoja ja maahanmuuttajakoulutusta yhdeksällä paikkakunnalla pääkaupunkiseudulta Pohjanmaalle (Helsinki, Espoo, Vantaa, Karjaa, Tammisaari, Kemiönsaari, Parainen,, Turku ja Lapväärtti). Järjestämme koulutusta sekä ruotsin- että suomenkielellä. Axxell on tällä hetkellä yksi suurimmista ruotsinkielistä ammatillista koulutusta tarjoavista oppilaitosorganisaatioista Suomessa. Axxellissa opiskelee noin 3700 opiskelijaa, joista noin 1300 nuorta. Axxell aloitti toimintansa elokuun 1. päivänä 2008.

Axxellin ylläpitäjänä toimii Axxell Utbildning Ab. Yhtiötä johtaa hallitus ja toimitusjohtajana toimii Stefan Johansson. Oppilaitoksen rehtorina toimii Lena Johansson. Organisaation työllistää noin 350 henkilöä kokopäiväisesti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs