Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Axxell MKK:n YT-neuvottelut päättyneet

Axxell

Axxell MKK:n YT-neuvottelut päättyneet

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 11:43
Julkaisija: Axxell

Axxell MKK:n YT-neuvottelut päättyneet

Axxell Monikulttuurisuuskeskuksen (MKK) koko henkilöstön kanssa 4.5. käynnistetyt YT-neuvottelut päättyivät maanantaina 15.6. YT-neuvottelut olivat välitön seuraus aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen kilpailuttamisesta keväällä 2015. Kilpailutuksen tuloksena MKK sai jatkorahoitusta koulutuksen järjestämiseen vain Vantaalla, ei enää Helsingissä ja Espoossa.

Neuvotteluesityksessä varauduttiin siihen, että pahimmillaan neuvottelut voivat johtaa jopa 50 vakinaisen työntekijän irtisanomiseen. Neuvottelujen aikana laskelmat ovat tarkentuneet ja työnantaja on pyrkinyt löytämään realistisia mahdollisuuksia maahanmuuttajille suunnattuun muuhun koulutustoimintaan, joka osittain korvaisi menetetyt koulutukset.

Toiminnan jatkuvuus ja kehittäminen sekä valmius osallistua tuleviin kilpailutuksiin on haluttu turvata sillä, että toistaiseksi on varattu riittävät resurssit myös projekti- ja kehitystoimintaan. Näiden resurssien määrää ja pysyvyyttä arvioidaan myöhemmin uudestaan, kun on tarkempaa tietoa vaikuttavauudesta toimintaan kokonaisuutena.

Näin ollen irtisanottavien määrää on tällä erää voitu rajata 24 vakinaisessa työsuhteessa olevaan työntekijään. Määräaikaisia työsuhteita jatketaan vain jos tehdyt koulutussopimukset tätä edellyttävät. Tilojen osalta toistaiseksi voimassa olevia vuokrasopimuksia on sanottu irti, kun jäljelle jäävä toiminta mahtuu tiloihin, joista on tehty pidempiä määräaikaisia sopimuksia.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta neuvottelut ovat sujuneet hyvässä hengessä. Lain edellyttämään toimintasuunnitelmaan sisällytettävistä käytännön järjestelyistä ja tukitoimenpiteistä on saavutettu yksimielisyys.

Hyvää yhteistyötä on selkeästi edistänyt osapuolten jakama pettymys siihen, että valtion viranomaisen suorittamassa kilpailutuksessa toiminnan laatutekijöiden painoarvo on enää näennäinen ja mahdollistaa esim. sen, ettei palvelun tarjoajien tarvitse noudattaa opetusalan työehtosopimusta.

Lisätietoja antaa yksikönjohtaja Merja Vannela, Axxell MKK, puh. 044-739 7686 tai toimitusjohtaja Stefan Johansson, Axxell Utbildning Ab, puh. 044-739 7340

----

Axxell MKK on yksi Axxell Utbildning Ab:n ylläpitämän ammatillisen oppilaitoksen 9 yksiköstä, joka on keskittynyt aikuisille maahanmuuttajille suunnattuun koulutukseen tarjoten kotoutumiskoulutusta, ammatillista koulutusta sekä kielikursseja. Pääosa Axxell MKK:n toiminnasta tapahtuu suomen kielellä. 

Axxell tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille, kansanopisto-opintoja ja maahanmuuttajakoulutusta yhdeksällä paikkakunnalla pääkaupunkiseudulta Pohjanmaalle (Helsinki, Espoo, Vantaa, Karjaa, Tammisaari, Kemiönsaari, Parainen,, Turku ja Lapväärtti). Järjestämme koulutusta sekä ruotsin- että suomenkielellä. Axxell on tällä hetkellä yksi suurimmista ruotsinkielistä ammatillista koulutusta tarjoavista oppilaitosorganisaatioista Suomessa. Axxellissa opiskelee noin 3700 opiskelijaa, joista noin 1300 nuorta. Axxell aloitti toimintansa elokuun 1. päivänä 2008.

Axxellin ylläpitäjänä toimii Axxell Utbildning Ab. Yhtiötä johtaa hallitus ja toimitusjohtajana toimii Stefan Johansson. Oppilaitoksen rehtorina toimii Lena Johansson. Organisaation työllistää noin 370 henkilöä kokopäiväisesti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs