Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Avoin muotoiluprojekti Wetterhoff Wintage kirjoissa ja kansissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Avoin muotoiluprojekti Wetterhoff Wintage kirjoissa ja kansissa

Tiedote.
Julkaistu: 30.12.2011 klo 13:01
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Avoimesta ja yhteisöllisestä Wetterhoff Wintage -muotoiluprojektista on julkaistu HAMKin muotoilun yliopettajan Pirjo Seddikin toimittama kirja. Kirja on ladattavissa ilmaiseksi HAMKin verkkosivuilla osoitteessa www.hamk.fi/julkaisut.

Wetterhoff Wintage -projektissa on luotu Wetterhoffin tekstiiliarkiston ja HAMKin Tekstiiliverstaan arkistojen materiaalia tutkimalla ja analysoimalla innovatiivisia ja esteettisiä muotoiluratkaisuja. Projektin tuloksena syntyivät muun muassa kudotut kankaat Sointu ja Taimi sekä joukko erilaisia laukkuja ja jalkineita. Suunnittelu- ja valmistusprosessissa on ollut mukana sekä HAMKin muotoilun opiskelijoita ja opettajia että muotoilualan yrittäjiä.

Koko projekti toteutettiin Open Innovation -periaatteen mukaisesti. Tuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa opiskelijat ovat jatkaneet toisen ryhmän alulle panemia tuoteideoita ja kehittäneet niitä eteenpäin. Projektin tuloksena syntyneet tuoteaihiot ovat edelleen kehitettäviä, avoimia ja yhteistä omaisuutta. Koko Wetterhoff Wintage -projektin tavoitteena oli siis samalla kehittää tuotesuunnittelukonseptejä, joita opiskelijat voivat valmistuttuaan hyödyntää eri tavoin joko omissa yrityksissään ta muissa tehtävissä.

Esimerkkejä erilaisista perinteisiin pohjaavista muotoiluprojekteista löytyy paljon varsinkin lähialueilta kuten Virosta. Wetterhoff Wintage -projekti oli kuitenkin ainutlaatuinen siinä mielessä, että tavoitteena oli kehittää kilpailukykyisiä, markkinoitavia tuotteita, joiden valmistuksessa painottuu kestävä kehitys, lähialuetuotanto sekä laadukkaat materiaalit ja valmistusmenetelmät.

Wetterhoff Wintage -projekti on saanut Suomen lisäksi runsaasti huomiota myös ulkomailla. Sitä on käyty esittelemässä erilaisissa tapahtumissa muun muassa Tanskassa, Saksassa ja Etelä-Koreassa.

Lisätiedot
yliopettaja Pirjo Seddiki, p. 03 646 3655 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs