Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Avoimesta ammattikorkeakoulusta päivitystä osaamiseen tai polku tutkinto-opintoihin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Avoimesta ammattikorkeakoulusta päivitystä osaamiseen tai polku tutkinto-opintoihin

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2013 klo 08:53
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) avoimessa ammattikorkeakoulussa on mahdollista suorittaa ammattikorkeakouluopintoja iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskellaan samoja ammattikorkeakoulun perustutkintoihin kuuluvia opintojaksoja kuin tutkinto-opiskelijatkin.

HAMK tarjoaa avoimia ammattikorkeakouluopintoja kuudelta koulutusalalta, ja suorittaa voi myös ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavia opintoja. Kaikki HAMK avoimessa ammattikorkeakoulussa tarjolla olevat opintojaksot ovat osia ammattikorkeakoulututkintoon johtavista opinnoista. Niitä voi yhdistellä eri koulutusaloilta oman kiinnostuksen ja tavoitteiden mukaan. Avoimen opinnot ovat hyvä tapa syventää ja päivittää ammattitaitoa tai perehtyä kokonaan uuteen osaamisalueeseen.

HAMK avoimessa ammattikorkeakoulussa on mahdollista suorittaa myös polkuopintoja. Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun valmiiksi suunniteltuja opintokokonaisuuksia, jotka muodostuvat erillisistä ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvista opintojaksoista. Polkuopinnot ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka eivät tulleet valituksi tutkinto-opiskelijaksi vielä ensimmäisellä hakukerralla. Ne mahdollistavat myös opiskelun joustavasti työn ohessa. Polkuopintoja on tällä hetkellä tarjolla kolme ja ne ovat tekniikan ja liikenteen alalta.

Nettisivuilta www.hamk.fi/avoin löytyvät ajankohtaiset opintojaksot. Tarjontaa päivitetään lukuvuoden aikana, joten sivua kannattaa seurata säännöllisesti.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla voi edistää nykyisiä tai tulevia opintoja. Avoimessa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoa mahdollisissa myöhemmissä tutkinto-opinnoissa, ja avoimessa 60 opintopistettä koulutusohjelmaan soveltuvia opintoja suorittanut voi hakea valtakunnallisessa aikuiskoulutuksen yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelu on edullista. Avoimen amk:n opetuksesta perittävä maksu on 10 euroa/ opintopiste, esim. 3 op:n laajuiset opinnot maksavat 30 euroa. Vaihtoehtoisesti maksamalla 300 euron suuruisen avoimen ammattikorkeakoulun lukuvuosimaksun saa oikeuden enintään 60 opintopisteen laajuisiin opintoihin yhden lukuvuoden aikana.

HAMK tekee tiivistä yhteistyötä Hämeen kesäyliopiston kanssa avoimen korkeakoulun toiminnan kehittämisessä Hämeenlinnassa ja on mukana myös Häme Open Campus koulutus-, tutkimus-, ja kehittämisverkostossa.

Lisätiedot:
täydennyskoulutuspäällikkö Esa Inget, puh. (03) 646 3430 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs