Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Asta Rakentaja -messut ja Keräily Kevät houkuttelivat lähes 19 000 messuvierasta

Tampereen Messut

Asta Rakentaja -messut ja Keräily Kevät houkuttelivat lähes 19 000 messuvierasta

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2013 klo 19:05
Julkaisija: Tampereen Messut

RAKENTAMISEN YKKÖSTAPAHTUMA KASVATTI YHÄ SUOSIOTAAN

Historian suurimmat Asta Rakentaja -messut sekä Keräily Kevät -tapahtuma päättyivät sunnuntaina 10.2.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Rakentamiseen, asumiseen ja kodin kunnostamiseen liittyvät tuotteet ja palvelut sekä keräilyesineet houkuttelivat kolmen päivä aikana 18 826 messuvierasta. Seuraavat Asta Rakentaja -messut pidetään ensi keväänä 7.–9.2.2014.

– Ennätysmäärä näytteilleasettajia ja messujen monipuolinen sisältö yhdistettynä rakentamisen sekä remontoinnin kasvavaan suosioon tekivät näistä Asta Rakentaja -messuista kaikkien aikojen menestyksekkäimmät. Kävijämäärä kasvoi 656 messuvieraalla viime vuoden tapahtumaan verrattuna. Tänä vuonna lisäsimme perjantaille aiempaa enemmän rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisille suunnattua ohjelmaa, mikä näkyi ensimmäisen messupäivän kiinnostavuudessa. Pienrakentajien ja remontoijien sekä suuren yleisön ohella messuihin tutustuikin paljon ammattilaisia, joten kysyntä ja tarjonta kohtasivat tämän vuoden messuilla erinomaisesti. Messuvieraat olivat aidosti kiinnostuneita rakentamisen ja asumisen teemoista, kertoo projektipäällikkö Annina Niemi Tampereen Messut Oy:stä.

Suomen Aktiivitieto Oy:n messuilla toteuttaman kävijätutkimuksen mukaan 98 prosenttia messuvieraista koki Asta Rakentaja -messujen vastanneen odotuksia.


Seminaarit, tietoiskut ja työnäytökset kiinnostivat – Suuri homekeskustelu keräsi suuren yleisön

Pirkanmaan suurimmassa rakennusalan messutapahtumassa kävijöillä oli erinomainen mahdollisuus vertailla laajasti eri palveluntarjoajia sekä tutustua alan uusimpiin tuotteisiin, palveluihin ja ratkaisuihin. Lisäksi messut tarjosivat kattavasti hyödyllistä ja tärkeää tietoa seminaareissa, tietoiskuissa sekä neuvontapisteissä. Opettavaiset työnäytökset keräsivät myös laajan yleisön kaikkina messupäivinä.

Tampereen Messujen ja Aamulehden yhteistyössä toteuttama Suuri homekeskustelu täytti ohjelma-alueen lauantaina 9.2. kosteus- ja homeasioista kiinnostuneista messuvieraista. Suuri homekeskustelu on katsottavissa Asta Rakentaja -messujen nettisivuilla osoitteessa www.astarakentaja.fi.


Harjakainen ja Piisinen sunnuntain vetonauloja – huutokauppa toi rahaa hyväntekeväisyyteen

Sunnuntaina 10.2. yleisöä viihdyttivät messuviikonlopun isäntänä toiminut remonttimies Jorma Piisinen ja TV:stä tuttu sketsihahmo, valvova rakennusmestari Timo Harjakainen, joiden remonttishow oli viimeisen messupäivän ehdoton vetonaula. Sunnuntaina järjestettiin myös Hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto 2100 euroa lahjoitetaan lyhentämättömänä TAYSin lastentautien poliklinikalle.

Puusuutarit ry:n eli TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden rakentama TuoteTalo oli jälleen yksi messujen kiinnostavimmista kohteista. Uudistuneessa ja sisällöltään monipuolistuneessa TuoteTalossa pienrakentajat pääsivät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin. Uutta olivat muun muassa aurinkopaneelit, aurinkoenergiakerääjä sekä talon ulkopuolelle rakennettu terassi ja pihakiveykset.  


Tampereen Rakennustietopalkinto lupatarkastusinsinööri Jyrki Kososelle

Tiedotustilaisuudessa jaettiin perjantaina 8.2. Tampereen Rakennustietopalkinto 2012, jonka sai lupatarkastusinsinööri Jyrki Kosonen Tampereen kaupungin rakennusvalvonnasta. Rakennustietosäätiö RTS:n hallituksen perustama alueellinen Rakennustietopalkinto myönnetään vuosittain yksityiselle henkilölle tai työryhmälle, joka on Tampereen Rakennustiedon toimialueella erityisesti edistänyt hyvää kaavoitus-, rakennus- tai kiinteistönpitotapaa tietoa tuottamalla, jakamalla tai sitä hyväksi käyttämällä (Tiedote 8.2.2013).

Asta Rakentaja 2013 -messuilla oli ennätykselliset 291 näytteilleasettajaa ja Keräily Kevät -tapahtumassa 56 näytteilleasettajaa. Tampereen Messut Oy toteutti Asta Rakentajan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa kuudennen kerran. Tampereen Messut Oy:n järjestämä keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma pidettiin 42. kerran.


Mediamateriaalit:
Tiedotustilaisuuden puheenvuorot, Suuren homekeskustelun materiaalit, messujärjestäjän ja näytteilleasettajien tiedotteet sekä linkki kuvapankkiin osoitteessa www.astarakentaja.fi (Medialle).


LISÄTIEDOT: www.astarakentaja.fi, www.kerailymessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Annina Niemi, projektipäällikkö, p. 0207 701 218, 040 481 2220, annina.niemi(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs