Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Asta Rakentaja 2016: TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden voimannäyte

Tampereen ammattikorkeakoulu

Asta Rakentaja 2016: TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden voimannäyte

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2016 klo 06:00
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Pirkanmaan suurin rakentamisen messutapahtuma on vuoden mittavin työelämäprojekti TAMKin keväällä valmistuville rakennusinsinööreille. Tampereen ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoiden yhdistys Puusuutarit ry vastaa messujärjestelyistä yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n kanssa. Asta Rakentaja 2016 -messut pidetään 5. - 7.2.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Yhteistyötä yritysten kanssa

Rakennustekniikan opiskelijoille messut on vuoden tärkein opintoprojekti, jossa tehdään tiivistä yhteistyötä yritysten ja elinkeinoelämän kanssa.

- Aloitimme messuprojektin heti kolmannen vuosikurssin alussa, jolloin valitsimme messuryhmän. Messujen alkaessa olemme koko viikon tiiviisti Messu- ja Urheilukeskuksessa pystyttämässä ohjelmalavoja ja kasaamassa TuoteTaloa. Puheenjohtajana olen huolehtinut siitä, että olemme pysyneet aikataulussa. Työt ovat sujuneet mukavasti hyvässä hengessä, Puusuutarien puheenjohtaja Matias Ryhtä iloitsee.

Energiankulutus ja terveellinen asuminen

Puusuutarit ovat ideoineet ja järjestäneet messuohjelman yhdessä Tampereen Messujen kanssa. Messuesiintyjät ja seminaarien aiheet löytyivät Puusuutareiden ohjelmapäällikkö Juho Ilmarin mukaan mutkattomasti.

- Ohjelmaan on valittu aiheita mahdollisimman laajalta skaalalta, painottaen nykypäivän kuumia teemoja, kuten energiankulutusta ja terveellistä asumista, Ilmari kertoo.

TuoteTalo ja huutokauppa

Puusuutarit vastaavat messuille rakentuvasta TuoteTalosta. TuoteTalossa on esillä rakennusalan viimeisimmät materiaalit ja trendit. Opiskelijat toimivat myös talon esittelijöinä koko messuviikonvaihteen ajan.

- Puu on nyt todella suosittu pintamateriaali ja se näkyy TuoteTalossakin monella eri tapaa. Esimerkiksi eristeiden osalta uutena tuotteena on esillä pellavasta valmistettua Isolina-eristettä. Samoin Rockwoolilta on esillä uutta Redair Flexsystem-julkisivujärjestelmää, kertoo TuoteTalon hankintapäällikkö Taru Anttolainen.


Puusuutareiden perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään Asta Rakentaja 2016 -messuilla sunnuntaina 7.2 klo 13.00 A-hallin ohjelmalavalla. Tänä vuonna Puusuutarit lahjoittavat huutokaupan tuoton lyhentämättömänä Hope ry:n hyväksi.

 

Messuilla ja messuyhteistyöllä on pitkät perinteet. Asta Rakentaja -yhteistyötä Tampereen Messujen, Puusuutareiden ja TAMKin kesken on tehty vuodesta 2008 alkaen. 

Lisätietoa:

Matias Ryhtä, Puusuutarit ry, pj, matias.ryhta@eng.tamk.fi, p. 045 136 3434

Valokuva 1: Puusuutarit yhteiskuvassa
Valokuva 2: TuoteTalon hankintapäällikkö Rasmus Sainmaa kasaa seinäelementtiä Riku Virtasen ja Elias Lahden kanssa

www.asta.fi
www.puusuutarit.fi

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs