Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Apu menee mobiiliin. Innovative methods in family prevention -seminaari 15.5.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Apu menee mobiiliin. Innovative methods in family prevention -seminaari 15.5.

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2013 klo 16:05
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tukea perheille ja nuorille virka-ajan ulkopuolella

Voidaanko teknologian avulla parantaa perhepalveluiden laatua kuntien heikentyvässä taloustilanteessa vai viekö se viimeisetkin rippeet inhimillisyydestä?

Teknologiset sovellukset ovat levittymässä myös perhepalveluihin, sillä niiden avulla voidaan tukea ja ohjata asiakasta hänen omassa arjessaan, myös virka-ajan ulkopuolella. Innovative methods in family prevention -seminaarissa asiantuntijat Sveitsistä ja Suomesta esittelevät kehittämiään työmenetelmiä ja -välineitä perhepalveluihin ja -tutkimukseen sekä arvioivat niiden toimivuutta ja hyötyjä. Seminaari alkaa ke 15.5. klo 9.00 Jyväskylän ammattikorkeakoulun Dynamon kampuksella, Piippukatu 2, auditorio.

Kaksipäiväisen seminaarin sisällöt jakautuvat viiteen osioon, joista jokaisessa esitellään ja pohditaan käytännön työmenetelmiä sekä niiden hyödyntämistä. Ensimmäisenä päivänä Jyväskylän yliopiston professori Marja-Leena Laakso kertoo tutkimustuloksia jyväskyläläisestä, ylivilkkaiden lasten vanhemmille tarkoitetusta Perhekoulu-työmuodosta.  Professori Meinrad Perrez Sveitsin Fribourgista tarjoaa katsauksen Sveitsissä käytettäviin vanhemmuuden tukemisen malleihin. Uusina Sveitsissä kehitettyinä työmuotoina Perrez kollegoineen esittelevät mm. kännykkään ladattavan sovelluksen, joka opastaa vanhempia hankalissa kasvatustilanteissa.

JAMKin asiantuntijat Sanna Häkkinen ja Anna Rönkä esittelevät jyväskyläläisen, Talentia-palkitun  eFamily coach-hankkeen arviointitutkimuksen tuloksia. Niiden mukaan mobiiliavusteinen työskentely on asiakkaiden näkökulmasta helppoa ja kätevää. Omaan matkapuhelimeen lähetetyt, perhetilanteeseen räätälöidyt tekstiviestikysymykset herättivät vanhempia pohtimaan omaa toimintaansa ja pitivät perheneuvonnan teemat elävästi mielessä. Työntekijöiden mielestä kännykkätyöskentely on nykyaikainen tapa tukea perheitä.

Toisena seminaaripäivänä 16.5. syvennytään  mobiilivälineiden ja muiden uusien sovellusten hyödyntämiseen tutkimusten aineistonkeruussa  ja esitellään tutkimustuloksia niillä kerätyistä aineistoista. Pääpainona ovat erilaiset päiväkirjatyyppiset menetelmät, joilla kerätään tietoa perheen arjesta päivittäin esimerkiksi viikon ajalta. Perrez kollegoineen on Euroopassa uranuurtaja erilaisten sähköisten päiväkirjamenetelmien kehittämisessä.  

Rönkä sekä Jyväskylän yliopiston tutkija Eija Sevõn esittelevät kehittämänsä Postia Illiltä-mobiilisovelluksen, jolla on kerätty tietoa alle kouluikäisten, päivä- ja vuorohoidossa olevien lasten hyvinvoinnista Jyvässeudulla.  Lapset ja heitä hoitavat aikuiset pitivät menetelmää näppäränä ja mielekkäänä välineenä. Välineen kehittäjät uskovat, että mobiilisovelluksia voitaisiin hyödyntää myös esimerkiksi lastensuojelussa arvioinnissa ja seurannassa.

Seminaari on osa uuden perhetutkimuskeskuksen toimintaa, ja sen järjestää Talentian Hyvä käytäntö 2012 -palkinnolla huomioitu eFamily coach -projekti.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Katso tarkka ohjelma: http://www.jamk.fi/koulutus/taydennyskoulutus/seminaarit

Lisätietoja:
Anna Rönkä, yliopettaja, 040 829 5804, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Sanna Häkkinen, lehtori,  040 707 3250, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu,  hyvinvointiyksikköPauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs