Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ankkakengät toivat kansainvälisen suunnittelukilpailun kolmannen sijan

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ankkakengät toivat kansainvälisen suunnittelukilpailun kolmannen sijan

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2012 klo 08:24
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) muotoilun koulutusohjelman jalkinesuunnittelun opiskelija Lotta Löfgren ylsi kolmannelle sijalle kansainvälisessä kilpailussa Award for the Crazy Shoe.

Jalkinesuunnittelijana Lotta Astrid -nimeä käyttävä Löfgren tunnustautuu suureksi Aku Ankka -faniksi. Kunnianosoituksena Akulle luodut ja kilpailussa menestyneet jalkineet kantoivatkin nimeä Duck Martens. - Idea ankkakenkääni lähti lestin kärjen muodosta, joka muistutti yhtäkkiä mielestäni nokkaa. Lesti on siis se muovinen tai puinen jalkaa edustava "muotti", josta jalkineet saavat muotonsa, Lotta Astrid kertoo.

- Kuulin kilpailusta opiskelukaverilta, joka oli kuullut kilpailusta ollessaan vaihdossa Saksassa. Lähdin mukaan, koska kilpailu antoi mahdollisuuden hassutella ja suunnitella jotain leikkisämpää kuin yleensä.

Jalkineet esiteltiin finaalissa catwalkilla, joten niiden tuli myös olla oikeasti käytettävät. - Esittelin itse jalkineeni, joten jalkineiden toimivuus tuli samalla testattua, Lotta Astrid nauraa.

Award for the Crazy Shoe -kilpailun järjestää vuosittain The Guild of Vienna Shoemakers and Orthopedic Shoemakers. Kilpailun loppusuoralle Wienissä 21.4.2012 oli valittu 15 finalistia.  

Finaalissa olivat myös mukana myös HAMKin jalkineopiskelijat Milla Lindstedt ja Sonja Antosalo. Finalistien suunnittelemiin ja valmistamiin jalkineisiin voi tututusta seuraavan vuoden aikana Wienin museossa.

Kuva: Lotta Astrid

Lisätiedot
Lotta Astrid, p. 050 301 5340 tai sp. lotta.astrid(a)gmail.com ¨

http://lotta-astrid.tumblr.com/

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs