Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammattitaidon SM-mitalit ratkotaan Seinäjoella

Taitaja2016

Ammattitaidon SM-mitalit ratkotaan Seinäjoella

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2016 klo 09:04
Julkaisija: Taitaja2016

Ammattitaidon SM-kilpailut, Taitaja2016-tapahtuma järjestetään 10.–12.5. Seinäjoella. Tapahtuman järjestää Skills Finland ry:n kumppanina Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu.

Ammattiin opiskelevat alle 20-vuotiaat nuoret kilpailevat SM-mitaleista 43 lajissa ja 4 TaitajaPLUS-lajissa. TaitajaPLUS on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Kilpailuun voivat osallistua kaikki opiskelijat, joille on oppilaitoksessa tehty henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS). TaitajaPLUS-lajien järjestelystä vastaa Ammattiopisto Luovi.

Semifinaaleihin osallistui 1740 ammattiin opiskelevaa, ja heistä 420 pääsee kilpailemaan SM-mitaleista. Taitaja9-tapahtumassa kilpaillaan kädentaidoissa, nokkeluudessa ja nopeudessa kolmihenkisin joukkuein. Yhteensä 36 joukkuetta on saavuttanut finaalipaikkansa aluekilpailujen kautta sähäkkään mutta leikkimieliseen kilpailuun.

Suomen suurin joukkue tulee Sedusta

Yhteensä 32 Koulutuskeskus Sedun opiskelijaa on lunastanut semifinaalien kautta paikkansa ammattitaidon SM-kilpailuihin, mikä nostaa Sedun ykköseksi kaikkien koulutuksenjärjestäjien välisessä kilpailussa. Ennätysmäärä Sedun opiskelijoita toki myös osallistui semifinaaleihin.

Finalistien määrässä seuraavaksi sijoittuivat Turun ammatti-instituutti ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä JAO 27 finalistillaan. Oulun seudun koulutuskuntayhtymän 26 opiskelijaa saavutti finaalipaikan, ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta finaaliin pääsi 21 opiskelijaa. Yhteensä 55 koulutuksenjärjestäjän opiskelijoita nähdään Taitaja2016-finaalissa Seinäjoella. (Liitteenä kooste finalistien määrästä oppilaitoksittain.)

(Huom! vain kilpailulajien finalistit on laskettu. Lisäksi tapahtumassa on näytöslajit turvallisuusala, elintarvikkeiden valmistus, lihatuotteiden valmistus. Näytöslajeihin kilpailijat kutsutaan eikä niissä jaeta SM-mitaleja.)

Taitaja on valtava yritys

Seinäjoen Taitaja2016-tapahtuman yksi pääteema on yrittäjyys. Niinpä eteläpohjalainen yrittäjyyskoulutus astuu esille kontissa ja lavalla Alaseinäjoenkadulla: Näin meillä opitaan yrittäjyyttä! Esiintymässä nähdään yrittäjyyden menetelmiä alakoulusta alkaen.

Kilpailun ja tapahtuman toteuttaminen onnistuu yritysten ja yhteisöjen kanssa yhteistyössä, ja koko Taitaja2016-tapahtuma on avoin yleisötapahtuma, johon voi käydä tutustumassa vaikka jokaisena kolmena päivänä. Suomen Yrittäjät vastaa yrittäjyysmenetelmäkilpailusta, johon voi lähettää koosteita onnistuneista pedagogisista ratkaisuista 22.4. saakka.

Jotta erityisesti yläkoululaiset kokisivat tapahtumassa mahdollisimman paljon, Ammattipoluilla heitä ohjaavat Sedun opiskelijat. Yrittäjyys-laji on luonnollisesti muutaman Ammattipolun ohjelmassa. Myös Taitajat framilla -seminaarivieraat ja aikuisopiskelijat ohjataan tutustumaan pohjalaisen yrittäjyyden moniin muotoihin Taitajassa. Jokaisen lajin toteuttamiseen on tarvittu yrittäjäasennetta, ideoita, riskejä, yhteistyötä.

Lisätietoja: kilpailujohtaja Liisa Lähdesmäki, p. 040 830 2245
www.taitaja2016.fi

Liitetiedostot

Ammattitaidon SM-kisojen, Taitaja-tapahtuman, kilpailijat ovat ammattiin opiskelevia alle 20-vuotiaita tai kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäviä.

Taitaja2016-tapahtuman Seinäjoella 10.–12.5.2016 järjestää Skills Finlandin kumppanina Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu. Taitaja2016 on avoin yleisötapahtuma, johon odotetaan 40 000 kävijää.

Ammattitaidon SM-kilpailut käydään 43 lajissa Seinäjoki Areenassa ja muilla suorituspaikoilla sen välittömässä läheisyydessä. Noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista oikeaa työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Tapahtumassa nähdään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun 9-luokkalaisille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs