Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammattitaidon SM-kilpailussa muurataan grillejä ja rakennetaan pihakalusteita

Taitaja2015

Ammattitaidon SM-kilpailussa muurataan grillejä ja rakennetaan pihakalusteita

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 14:21
Julkaisija: Taitaja2015

Tiedote

4.5.2015

 

Ammattitaidon suurtapahtuma Taitaja2015 starttaa tänään. Avajaisia vietetään klo 18 alkaen Turun Logomossa. Huomenna alkaa myös valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla.

Taitaja-finaalissa kilpailee vuosittain yli 450 kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävää tai sitä nuorempaa nuorta eri ammattialoilta. Finalistit ovat karsiutuneet jo aikaisemmin eri puolilla Suomea järjestetyistä semifinaaleista.

Finaalissa kilpaillaan 44 eri lajin suomenmestaruudesta. Rakennusalan kilpailulajeja ovat huonekalupuuseppä, ilmastointiasennus, maalaus ja tapetointi, putkiasennus, sähköasennus, talonrakennus ja kirvestyö, talonrakennus, muuraus ja laatoitus sekä viherrakentaminen.

Rakennusalan kilpailutehtävissä muun muassa muurataan grillejä, rakennetaan pihakalusteita sekä mitataan ilmavirtoja. Viherrakentamisen kilpailutehtävissä taas rakennetaan muun muassa pysyvä viheralue Turun Messu- ja Kongressikeskuksen eteen.

Kilpailutehtävät ovat vaativia ja niihin tarvitaan opetussuunnitelman kiitettävää tasoa. Jokaisessa lajissa on niin sanottu kolmikanta-arviointi eli tuomariston muodostavat koulutuksen, työnantajan ja työntekijöiden edustajat.

Eri alojen suomenmestaruudet ratkeavat kolmantena kilpailupäivänä eli torstaina 7.5.2015 klo 16.

Liitetiedostot

 Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs