Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammattipätevyyskoulutus on kuljetusyritykselle sijoitus kehitykseen ja tulevaisuuteen

Trafi

Ammattipätevyyskoulutus on kuljetusyritykselle sijoitus kehitykseen ja tulevaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2015 klo 09:52
Julkaisija: Trafi

Ammattipätevyyskoulutus on kuljetusyritykselle sijoitus kehitykseen ja tulevaisuuteen, jonka tuotto sijoituksen suuruuteen nähden on parhaimmillaan moninkertainen.

”Usein ammattipätevyyskoulutus nähdään kuljetusyrityksissä pelkkänä kustannuksena tuntematta koulutuksen todellista kustannusvastaavuutta. Koulutukseen liittyvät kustannukset ovat yritykselle verovähennyskelpoisia työvoimakustannukset mukaan lukien”, muistuttaa kehityspäällikkö Mikko Västilä.

”Vaikka sijoitus henkilöstön kehittämiseen koulutuksen kautta tuo suoran kustannushyödyn yritykselle tehokkaampana toimintana, vähentyvänä polttoainekustannuksena, vähentyvinä vahinkoina ja vaurioina, koulutusta ei kuitenkaan kannata katsoa vain taloudellisesta näkökulmasta, vaan koulutuksen hyöty näkyy yleensä myös lisääntyvänä työhyvinvointina ja vähentyvänä sairastavuutena”, jatkaa Västilä.

Kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammatinharjoittaminen edellyttää erillistä ammatillista pätevyyttä

Kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyttä ylläpidetään 35 tunnin mittaisella koulutuksella viiden vuoden jaksoissa. Koulutuksen lähtökohtana on kuljettajan ja kuljetusyrityksen toimintakentän muutokset, jotka asettavat autonkuljettajan ammatille suurempia osaamisen vaatimuksia, kuin mihin aikaisemmin on totuttu. Lisäksi kuljetusyritysten toimintaan kuuluu nykyään paljon muutakin palvelua, kuin perinteistä hyödykkeiden tai ihmisten kuljettamista paikasta toiseen. Taloudellinen kustannuspaine sekä kilpailu edellyttävät toimintojen tehokasta organisointia kaikissa yrityksissä.

”Koko ammattiliikenteen kenttä on ollut valtavassa muutoksessa ja tietoyhteiskunnan kehittymisen myötä muutoksesta on tullut pysyvää. Onkin tärkeää koko alan tulevaisuuden kannalta, että ammattikuljettajat pysyvät kehityksen aallonharjalla. Näihin haasteisiin myös kuljettajien ammatillisen pätevyyden parantamisella pyritään vastaamaan”, kertoo Västilä.

Ammattipätevyyskoulutus tukee hyvin johdetun yrityksen tavoitteita

Koulutuksilla pureudutaan konkreettisesti yrityksen tulokseen vaikuttaviin asioihin. Esimerkiksi taloudellisen ajotavan koulutuksella, työhyvinvointikoulutuksella sekä työn tekemiseen liittyvällä koulutuksella, voidaan suoraan vaikuttaa siihen, millainen kustannus esimerkiksi yrityksen ajoneuvoissa käytettävästä polttoaineesta syntyy, kuinka kauan työntekijä käyttää aikaa tietyn työsuoritteen tekemiseen, miten paljon yrityksessä sattuu vahinkoja ja vaurioita taikka siihen, miten hyvin yrityksen työntekijät jaksavat tehdä työtään ja miten motivoituneita he ovat työnsä tekemiseen.

Räätälöity koulutus antaa eniten ammattilaisille – sekä yritykselle

”Parhaiten ammattipätevyyskoulutuksen synergiahyödyt tulevat esiin silloin, kun yritys tekee työntekijöilleen erillisen koulutussuunnitelman esimerkiksi viiden vuoden ajalle, jossa kartoitetaan koulutustarve sekä -jaksotus”, vinkkaa Västilä.

Kannattaakin valita yrityksen tarpeisiin parhaiten soveltuva koulutus, jonka hankkimiseen käytettävästä ajasta varsinainen yrityksen ydinliiketoiminta häiriintyisi mahdollisimman vähän. ”Yleensä paras suunnitelma koulutukseen on sellainen, jossa koulutetaan tasaisesti sopivia määriä pitkällä ajanjaksolla. Tällöin päästään ydinliiketoimintaa mahdollisimman vähän kuormittavaan koulutusmalliin ajankäytöllisesti esim. yhtä tilikautta tai aikajaksoa kohden”, kertoo Västilä.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Mikko Västilä, p. 029 5345 584, mikko.vastila(at)trafi.fi
asiantuntija Jussi-Pekka Laine, p. 029 5345 012, jussi-pekka.laine(at)trafi.fi

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs