Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammattikorkeakoulujen Theseus-posteri palkittiin kansainvälisessä konferenssissa

Oulun ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulujen Theseus-posteri palkittiin kansainvälisessä konferenssissa

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2014 klo 10:34
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Suomen ammattikorkeakoulujen yhteistä julkaisuarkisto Theseusta käsittelevä Open Repository Theseus 
– Success Story of 24 Finnish Universities of Applied Sciences -posteri on palkittu kansainvälisessä julkaisuarkistoalaan keskittyvässä Open Repositories 2014 -konferenssissa, joka tänä vuonna järjestettiin jo yhdeksännen kerran.

Theseus on ammattikorkeakoulujen yhteinen julkaisuarkisto, jonne tallennetaan opiskelijoiden opinnäytetöitä ja henkilökunnan rinnakkaisjulkaisuja. Palkitun posterin tekijöinä ovat AMKIT-konsortion Theseus-asiantuntijatehtävissä toimivat informaatikko Tiina Tolonen Oulun ammattikorkeakoulusta, pedagoginen informaatikko Anna-Liisa Holmström Lahden ammattikorkeakoulusta ja informaatikko Minna Marjamaa Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Konferenssiin sisältyneessä posterisessiossa esiteltiin 68 posteria ympäri maailmaa, ja postereista viisi oli Suomesta. Osallistujat saivat äänestää esillä olleista postereista parasta. Äänestyksessä tuli tänä vuonna tasapeli kahden posterin välillä, joista toinen oli Theseus-julkaisuarkistoa käsittelevä posteri ja toinen Toronton yliopiston posteri.

Jaettu 1. sija äänestyksessä on erinomainen tunnustus julkaisuarkiston rakentamisessa yhteistyötä tehneille ammattikorkeakouluille. Theseuksesta on muutamassa vuodessa kasvanut yli 75 000 avoimesti käytettävissä olevaa julkaisua sisältävä julkaisuarkisto. Yhteinen toive on, että sitä käytettäisiin jatkossa entistä enemmän ammattikorkeakoulujen henkilökunnan rinnakkaisjulkaisujen tallennuspaikkana samaan tapaan kuin opinnäytetöiden kohdalla on tapahtunut. Tällä tavalla erilaisten tutkimus- ja kehittämisprojektien tulokset saataisiin vapaasti käytettäviksi opinnäytetöiden tapaan. Vuonna 2013 Theseukseen tallennettuja julkaisuja ladattiin yli 13 miljoonaa kertaa.

Open Repositories 2014 -konferenssi  järjestettiin tänä vuonna Suomessa 9.–13.6., ja se toi Helsinkiin lähes 500 osallistujaa 40 eri maasta. Konferenssi on alansa johtava kansainvälinen tapahtuma, ja se sisälsi runsaasti avoimeen tutkimusdataan, open access -julkaisuihin ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin sisältyvää ohjelmaa.

Theseukseen voi tutustua osoitteessa theseus.fi.

 

Lisätietoja: Oamkin informaatikko Tiina Tolonen, tiina.tolonen@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 750 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs