Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammatilliset perustutkinnot uudistuvat 1.8.2015 - osaaminen ja oppimistulokset keskiöön

Koulutuskeskus Salpaus

Ammatilliset perustutkinnot uudistuvat 1.8.2015 - osaaminen ja oppimistulokset keskiöön

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2015 klo 08:30
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Ammatillisessa koulutuksessa otetaan käyttöön uudet perustutkintojen perusteet 1.8.2015. Samalla opintoviikot muuttuvat osaamispisteiksi.

Muutokset tutkinnon perusteissa vahvistavat osaamisperusteisuutta, valinnaisuutta ja joustavuutta. Osaaminen ratkaisee, ei se, missä osaaminen on hankittu ja kuinka kauan sen hankkimiseen on mennyt aikaa. Opetussisältöjen sijaan keskitytään opiskelijoiden oppimistuloksiin.

Tuleva uudistus antaa opiskelijalle entistä paremmat mahdollisuudet suuntautua erilaisille työurille: voi erikoistua, kouluttautua huippuosaajaksi, suuntautua kansainvälisille työmarkkinoille tai varautua jatko-opintoihin. Ammatillinen peruskoulutus on valinnan mahdollisuuksien tarjoamisessa edelläkävijä.

Päijät-Hämeen työelämän tarpeet entistä paremmin huomioon

Koulutuksen järjestäjät laativat omat opetussuunnitelmansa tutkinnon perusteiden pohjalta. Koulutusta voidaan räätälöidä alueellisen ja paikallisen työelämän tarpeisiin entistä paremmin. Opetussuunnitelmien uudistaminen on parhaillaan käynnissä Koulutuskeskus Salpauksessa.

- Haluamme suunnitella opiskelijoiden tutkintoon johtavia opintopolkuja yhdessä työelämän edustajien kanssa, sanoo Salpauksen vararehtori Seija Katajisto.

Salpauksen opetusmenetelmiä kehitetään opiskelijakeskeisiksi ja työelämälähtöisiksi. Työelämän kanssa yhteistyössä tehdään entistä enemmän projekteja, joissa kehittyvät projektinhallinnan ja yrittäjyyden taidot. Mobiililaitteiden käyttö opetuksessa ja ohjauksessa lisääntyy.

Opintojen jaksotus ja modulointi muuttuu joustavammaksi. Myös kesälukukauden hyödyntämistä kokeillaan.

Lisätietoja
vararehtori Seija Katajisto, puh. 050 589 7083
Koulutuskeskus Salpaus

 

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. Vuonna 2013 toimintatuotot olivat 82,1 milj. euroa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs