Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammatillisen koulutuksen luovien alojen kampus rakentuu Kankaalle

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ammatillisen koulutuksen luovien alojen kampus rakentuu Kankaalle

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2015 klo 13:14
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 17.2.2015


Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan, kuvallisen ilmaisun sekä tekstiili- ja vaatetusalan koulutukset siirtyvät Jyväskylän Kankaalle vuoden 2016 alussa.

Nykyisin Petäjävedellä toimivat koulutukset aloittavat kuitenkin Jyväskylässä Taitokeskus Aivian tiloissa Kivääritehtaalla ja osin Viitaniemen kampuksella jo elokuussa 2015. Muutos Petäjävedeltä Jyväskylään koskee siis jo kevään 2015 yhteishaun hakijoita sekä aikuiskoulutuksen kyseisiin koulutuksiin hakijoita.

Yhteistyötä ja yrittäjyyttä

Jyväskylässä ja lähialueilla on paljon yhteistyökumppaneita niin yrityksissä kuin kulttuurialalla. Yhteistyö muun muassa museoiden, näyttelyjärjestäjien, myymälöiden sekä taiteentekijöiden ja käsityöläisten verkostojen kanssa auttaa opiskelijoita näkemään alan kehitystä ja ammatissa toimimista. Yrittäjyys on luovilla aloilla keskeinen työllistymisreitti.

Kankaan kampuksella samaan rakennukseen luovien alojen kanssa on suunnitteilla myös Jyväskylän Yritystehtaan ja Humanistisen ammattikorkeakoulun tiloja. Lähtökohtana on kehittää yhdessä toimintaa resurssiviisaasti, kestävän kehityksen periaatteella ”Kankaan hengessä”.

Opiskelijoille lisää valinnanmahdollisuuksia

Siirtyminen Jyväskylään tuo opiskelijoille paljon lisää valinnanmahdollisuuksia. Kankaan kampukselle rakentuvat työpajat ja muut oppimisympäristöt tekevät eri alojen yhteistyöstä sujuvaa. Uusia projekteja ja toimintamalleja kehitetään jatkuvasti. Sekä nuorten että aikuisten koulutuksessa mahdollisuudet suorittaa tutkinnon osa toisen alan tutkinnosta paranevat.

Nuorten koulutuksessa kahden tutkinnon tekeminen on aiempaa helpompaa, kun kaikki mahdollisuudet ovat pienten etäisyyksien päässä.

Aikuisten koulutuksessa tarjontaa ja painotuksia muokataan vuosittain kysynnän mukaan.
Syksyllä 2015 on alkamassa käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon lisäksi esimerkiksi vaatetusalan erikoisammattitutkinto, jossa suuntautumisalana on pukeutumisneuvoja, ja käsityöntekijän ammattitutkinto, jossa syvennetään tuotesuunnittelun ja -valmistuksen sekä yrittäjyyden osaamista. Suunnitteilla on myös käynnistää uutena tutkintona teatterialan ammattitutkinto oppisopimuskoulutuksena.


Lisätietoja

Maija Ketola, koulutuspäällikkö, käsi- ja taideteollisuusala, tekstiili- ja vaatetusala ja viestintäala, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 5075

Sirpa Kuikka, koulutuspäällikkö, tekstiili- ja vaatetusala, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5578

Helena Kunnas, koulutuspäällikkö, kuvallinen ilmaisu ja käsi- ja taideteollisuusala, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6075

www.jao.fi/luovakampus

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs