Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammatillisen koulutuksen laatuosaamista yli 200 osallistujan voimin Jyväskylässä 8. - 9.9.2014

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ammatillisen koulutuksen laatuosaamista yli 200 osallistujan voimin Jyväskylässä 8. - 9.9.2014

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2014 klo 09:30
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ammatillisen koulutuksen säädökset ja rahoitus uudistuvat ja työelämän muuttuva toimintaympäristö asettaa koko ajan uusia vaateita koulutukselle. Suuret muutokset antavat kehikon Jyväskylän Paviljonkiin 8. – 9.2014 kokoontuvalle Ammatillisen koulutuksen laatuseminaarille Laatua laineilla.

Laatu on ammatillisessa koulutuksessa oppilaitoksen johdosta opettajaan sovitunmukaisen työn  ja jokaisen oman työn aktiivisen kehittämisen tulosta. Seminaarissa laadun jatkuvan parantamisen hyviä käytäntöjä jaetaankin laajasti.

Ensimmäisen seminaaripäivän teema on Tulevaisuus, ja päivän käynnistää Opetushallituksen ylijohtaja Petri Pohjonen puheenvuorolla Miten ammatillisen koulutuksen laatua varmistetaan muutoksessa? Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski kertoo oman organisaationsa muutoksen johtamisesta teemalla Miten toimintaympäristön muutoksiin on vastattu ja mitä on näköpiirissä.

Työelämän äänen päivään tuovat toimitusjohtaja Mikko Myllymäki Suomen Erikoistoimitilapalvelu Oy:stä puheenvuorolla Kohti uudenlaista yrittämistä ja ravintolapäällikkö Jussi Lampinen, Fransmanni Jyväskylästä (Osuuskauppa Keskimaa) puheenvuorolla Työpaikalla tapahtuva oppiminen muutoksessa.

Laadunhallinnalla muutosta
ja opiskelijan ääni  kuulumaan

Toisen seminaaripäivän teema Laadunhallinta muutoksen välineenä avaa erilaisia näkökulmia konkreettiseen laatutyöhön. Opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Mika Tammilehto tekee katsauksen Ajankohtaista rakenteellisesta kehittämisestä ja  opetusneuvos Leena Koski Opetushallituksesta kertoo laatujärjestelmän itsearvioinnin pilotoinnin tuloksia.  Keväällä 2015 kaikkien ammatillisen koulutuksen järjestäjien tulee toteuttaa itsearviointi.

Monipuolisesti laatutyötä avaavan päivän päättävät Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston opiskelijat näkökulmallaan Millaista opetusta ja oppimisen tukea toivoisimme tulevaisuudessa.

Seminaarin järjestää Opetushallitus, ja siihen osallistuu yli 200 ammatillista peruskoulutusta ja näyttötutkintoa järjestävän organisaation edustajaa: johtoa, opettajia, laatuvastaavia ja oppisopimustoiminnasta vastaavia. Lisäksi mukana on eri sidosryhmien edustajia.

 

Kutsu viestimille

Viestimet ovat tervetulleita seminaariin, osoite: Jyväskylän Paviljonki, Lutakonaukio 12.
Ensimmäinen päivä maanantai 8.9. klo 10.00 – 16.15
Toinen päivä tiistai 9.9. klo 9.00 – 15.30

Päivien tarkka ohjelma: https://oph.etapahtuma.fi/eTaika_Tiedostot/5/TapahtumanTiedostot/574/Esite%20ja%20ohjelma.pdf

 

Lisätiedot

Opetusneuvos Leena Koski, Opetushallitus
puh. +358 29 533 1106

Rehtori Kirsti Kosonen, Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
puh. 040 341 6150

 

---------------------------------------------------

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi 
Tiedottaja Elisa Airasvirta
+358 40 341 5460, etunimi.sukunimi@jao.fi

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs