Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammatillisen koulutuksen laadunhallinta kiinnosti Kazakstanissa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ammatillisen koulutuksen laadunhallinta kiinnosti Kazakstanissa

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2014 klo 14:44
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Suomalainen ammattikorkeakoulu- ja aikuiskoulutusyhtymä sekä kazakstanilainen Kasipkor Holding järjestivät 15-16.9. Astanassa seminaarin ammatillisen koulutuksen laadusta ja innovatiivista koulutusohjelmista. Seminaarin suomalainen järjestäjä Finland Education and Innovation Group koostuu Jyväskylän ja Hämeen ammattikorkeakouluista sekä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksesta.

HAMK ja JAMK ovat jo parin vuoden ajan tehneet yhä laajenevaa yhteistyötä mm. kazakstanilaisen ammattioppilaitoksista vastaavan yhtiön Kasipkorin kanssa. Suomalaiset ammattikorkeakoulut ovat kouluttaneet satoja kazakstanilaisia, kuten toisen asteen opettajia, sairaanhoito-oppilaitosten henkilökuntaa ja rehtoreita. Tahot ovat myös toteuttaneet Maailmanpankin tukemia projekteja Kazakstanin terveydenhuoltosektorilla.

– Yhteistyö korkeakoulujen kanssa on tuonut vientiponnistuksiin tehoa ja palvelumme täydentävät hyvin toisiaan,  johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen HAMKista iloitsee.

Tämän viikkoisessa seminaarissa keskityttiin Kazakstanin ammatillisen koulutuksen modernisointiin ja siihen, kuinka suomalaisen korkea-, ammatti- ja aikuiskoulutuksen laadunhallinnan käytäntöjä voitaisiin hyödyntää Kazakstanissa. Tarve laadunhallinnan ja arviointimenetelmien kehittämiseen on maassa ajankohtainen.

– Viranomaiskeskusteluissa nousi tarve saada Suomesta asiantuntija-apua siihen, millaisilla menetelmillä opetuksen laatua voidaan arvioida, TAKK:n koulutuspäällikkö  Raimo Saartoala kertoo. Päivien aikana aiheesta käytiin useita neuvotteluja.

– Keskustelut jatkuvat käytännön tason yhteistyöstä. Laatu, arviointi, työelämäyhteistyö, opettajakoulutus ja ohjauksen kehittäminen ovat mahdollisia sisällöllisiä yhteistyöalueita, JAMKin koulutusvientipäällikkö Timo Juntunen toteaa.

Lisätietoja:
Timo Juntunen, koulutusvientipäällikkö, 040 779 0763, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Raimo Saartoala, koulutuspäällikkö, 044 7906 468, etunimi.sukunimi@takk.fi, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
Seija Mahlamäki-Kultanen, johtaja, 040 58 78 029, etunimi.sukunimi@hamk.fi, Hämeen ammattikorkeakoulu, AOKK

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs