Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen hakuaika alkaa 19.5.

Koulutuskeskus Salpaus

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen hakuaika alkaa 19.5.

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2015 klo 08:16
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Haku uudenlaiseen Valma-koulutukseen eli ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen alkaa 19.5. Haku jatkuu 21.7. asti, eli myös ne, jotka jäävät ilman paikkaa kevään yhteishaussa, ehtivät hakea Valma-koulutukseen.

Koulutuskeskus Salpauksen Valma-koulutuksen aloituspaikkoja on Lahdessa runsas sata sekä Heinolassa ja Orimattilassa kummassakin 12. Valma-koulutus alkaa 11.8.

Uusi Valma-koulutus korvaa aikaisemmat neljä koulutusmuotoa: ammattistartin, maahanmuuttajien valmistavan koulutuksen, valmentavan ja kuntouttavan opetuksen ja ohjauksen ja Talouskoulun. Uudistus selkeyttää valmentavaa koulutusta ja antaa paremmat mahdollisuudet opiskelijoiden yksilöllisiin opintopolkuihin.

Valma-koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi sekä vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa ammatillinen perustutkinto. Valma-koulutuksessa lähdetään liikkeelle opiskelijan henkilökohtaisista tarpeista ja kiinnostuksen kohteista. Koulutus on opiskelijalle kasvun, suunnittelun ja vaihtoehtojen punnitsemisen aikaa.

Valma-koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti perusopetuksen päättäneet nuoret. Koulutus sopii myös muille koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille sekä aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi.

Valmentavan koulutuksen opiskelija voi siirtyä tutkintotavoitteeseen ammatilliseen peruskoulutukseen tai oppisopimuskoulutukseen jo valmentavan koulutuksen aikana, mikäli opiskelija saavuttaa tarvittavat valmiudet ja läpäisee kyseisen tutkinnon pääsyvaatimukset.

Valma-koulutuksen laajuus on kokonaisuudessaan 60 osaamispistettä. Vähintään 30 osaamispisteen suorittaminen tuottaa kuusi valintapistettä yhteishaussa.

Lisätietoja
Opetusalapäällikkö Kaisu Nyman, puh. 050 526 5870, kaisu.nyman[@]salpaus.fi
Opiskelijapalvelujohtaja Riitta Murtorinne, puh. 050 502 0614, riitta.murtorinne[@]salpaus.fi

 

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs