Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ammatillinen opettajuus vetää puoleensa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ammatillinen opettajuus vetää puoleensa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2013 klo 14:52
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tänään maanantaina (15.4.2013) on julkistettu asianosaisille ammatillisen opettajankoulutuksen haun tulokset. HAMK Ammatilliseen opettajakorkeakouluun haki tammikuun opekorkeahaussa kaikkiaan 1136 ensisijaista hakijaa, mikä oli noin 5,5 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Hakijoista 793 täytti hakukriteerit. Opiskelupaikkaa tarjotaan 382:lle. 

HAMK Ammatilliseen opettajakorkeakouluun valittujen keski-ikä jatkoi nousuaan. Se oli nyt 43 ja vuoden edellisvuotista keski-ikää enemmän. Toinen selkeä trendi opiskelijavalinnoissa on, että yhä useampi opettajankoulutukseen hakeutuva tulee työelämän asiantuntijatehtävistä. Tänä vuonna opiskelupaikan saaneista peräti 46 % tulee muista kuin opetusalan työtehtävistä koulutukseen. Vuotta aiemmin heidän osuutensa oli 38 % valituista. Kehitystä voidaan selittää siten, että ammatillinen opettajuus on nostanut arvostustaan ja sen seurauksena opetusalalle hakeudutaan yhä useammin oman urakehityksen mielekkäänä suuntana.

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu kouluttaa opettajia kaikille aloille pääsääntöisesti ammattikorkeakouluihin, ammatillisiin oppilaitoksiin ja aikuiskoulutukseen. Noin puolitoista vuotta kestävistä työn ohessa suoritettavista 60 opintopisteen laajuisista opinnoista kertyvä yleinen pedagoginen kelpoisuus voidaan hyödyntää myös muissa koulutus- ja henkilöstönkehittämistehtävissä. Ammatillinen opettajankoulutus sisältää kasvatustieteellisiä opintoja, ammattipedagogisia opintoja, opetusharjoittelua ja kehittämistyön.

Suomessa on viisi ammattikorkeakoulujen yhteydessä toimivaa ammatillista opettajakorkeakoulua. Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa. Hämeen ammattikorkeakoulun yhteydessä toimiva ammatillinen opettajakorkeakoulu on maamme suurin. Se kouluttaa ammatillisten opettajien lisäksi ammatillisiin oppilaitoksiin erityisopettajia ja opinto-ohjaajia. Valtakunnallinen opekorkeahaku on seuraavan kerran tammikuussa 2014. Hakijoilta edellytetään pääsääntöisesti soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja alakohtaisesti joko 3 tai 5 vuotta oman alan työkokemusta. Opetusalan työkokemusta hakijoilta ei edellytetä.

Lisätietoja:
opetusjohtaja Leena Nikander, p. 040 587 7028 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs