Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Amk-yhteishaku päättyi tiistaina - Humak kahdeksanneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Amk-yhteishaku päättyi tiistaina - Humak kahdeksanneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 14:19
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humanistinen ammattikorkeakoulu on vakiinnuttanut asemansa kymmenen vetovoimaisimman ammattikorkeakoulun joukossa.  Tämä käy ilmi tiistaina päättyneen ammattikorkeakoulujen yhteishaun tuloksissa. Kahdenkymmenenneljän ammattikorkeakoulun sisäisessä vertailussa Humak on nuorten koulutuksessa sijalla kahdeksan.

- Käytännössä edellämme on vain suuria ammattikorkeakouluja, sanoo rehtori Tapio Huttula ja toteaa, että myös Humakin aikuiskoulutukselle on suuri tilaus, sillä Humakin sijoitus  yamk-aikuiskoulutuksessa  oli viides ja amk-aikuiskoulutuksessa  kymmenes.

Humakin hakijamäärä oli viimevuotisella tasolla. Hakijoita oli kaikkiin koulutuksiin yhteensä yli 3800, joista ensisijaisia yli 1500.

-          Olemme tuloksiin erittäin tyytyväisiä, toteaa rehtori Tapio Huttula. – Humak toimii monella paikkakunnalla ja kiinnostus meitä kohtaan on ollut tasaista jokaisella alueellamme. Meillä on hyvä paletti, joka kiinnostaa koko Suomessa. Muutimme syksyllä 2013 toimintatapaamme niin, että opetus aloitetaan kampuksella ja päätetään työelämää lähellä TKI-keskuksessa. Tulos vahvistaa myös sen, että tekemämme rakenteellinen muutos on ollut oikea. Toiminnan keskittäminen neljään alueyksikköön on luonut vetovoimaisia ja monialaisia yksikköjä.

 

Yhteisöllisyys nuorten suosiossa

Yhteiskunnassa oleva tarve yhteisöllisyyden kehittämiseen näkyy yhteisöpedagogi-koulutuksen suosion kasvussa.  Nurmijärven/Helsingin ja Kuopion hakijamäärät kasvoivat, kun Turussa ja Jyväskylässä pysyttiin viimevuotisella korkealla tasolla. 

Huttula pitää erityisen hyvänä toista kertaa yhteishaussa olevan Kuopion alueyksikön yhteisöpedagogikoulutuksen hakijamäärän kasvua.  Sen vetovoima oli nyt lähes viisi eli yhtä opiskelupaikkaa kohden oli lähes viisi hakijaa.

Humakista valmistuneiden viittomakielentulkkien (AMK) työllistymisaste on ollut korkea, mutta alan työmarkkinat ovat viime aikoina epävakaistuneet. Huttula arvioi, että tilanne on saattanut vaikuttaa viittomakieli- ja tulkkausalan hakijamääriin siitäkin huolimatta, että Humakista valmistuneet tulkit ovat työllistyneet erinomaisesti.

Kulttuurituotannon koulutuksen tuottamat työmahdollisuudet ovat monipuolistuneet. Tästä kertoo se, että vaikka kulttuurituotannon ensisijaisten hakijoiden määrä laski jonkin verran, ala on erittäin tavoiteltu toissijaisena hakukohteena. Humakin kulttuurituotannon 45:ttä nuorten opiskelupaikkaa tavoitteli peräti 941 hakijaa.

 

Humak vahva aikuiskouluttaja

Nurmijärven yhteisöpedagogi (AMK)-koulutuksen suuri suosio jatkuu. Ensisijaisia hakijoita oli lähes 8-kertainen määrä opiskelupaikkaa kohden. Myös Humakin kulttuurituotannon aikuiskoulutuksen hakijamäärät ovat kasvaneet. Kauniaisten opiskelijaryhmään haki viimevuotista useampi ja toisen kerran toteutettava Tampereen monimuoto-aikuiskoulutuskin oli erittäin suosittua.

Lisätiedot

Rehtori Tapio Huttula, 040 5637 944
Viestintäpäällikkö Jarmo Röksä 020 7621 333

 

 

 

Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkoeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs